REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PRINS BEAT la VOLAN, a vrut să încheie ACORD de RECUNOAȘTERE! PROCURORUL a spus NU!

PRINS BEAT la VOLAN, a vrut să încheie ACORD de RECUNOAȘTERE! PROCURORUL a spus NU!

Replica API 17 august 2019 | 00:00 311

'Soția se simțea rău'

'Soția se simțea rău'

În cele mai multe dintre cazurile de natură penală, în special la infracțiunile rutiere, cei vinovați aleg varianta unui acord de recunoaștere a vinovăției sau a metodei simplificate, aici fiind vorba despre recunoașterea faptei așa cum a fost reținută în rechizitoriu, ambele variante aducând pedepse mai mici. La fel s-a întâmplat și în cazul unui bărbat din Băneasa, numai că procurorul a refuzat. De ce? A considerat că pericolul social concret pe care l-a generat prin actiunea sa este prea mare.

Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța a constatat că situația de fapt descrisă în actul de sesizare este corect reținută și pe deplin dovedită. Astfel, la data de 20 mai 2018, în jurul orelor 3.38 a fost depistat inculpatul C.G., cu domiciliul în Băneasa din județul Constanța, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen Passat, pe DN3, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost audiat în cursul urmăririi penale, atât în calitate de suspect cât și de inculpat, raportat la învinuirea care i se aduce, a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice și numai un telefon ce l-a primit de la soția sa, care se afla în municipiul Constanța, și i-a adus la cunoștință că are febra mare, l-au determinat să urce la volan și să înceapă deplasarea spre municipiul Constanța, unde locuieste în fapt, potrivit rolii.ro. Numai că nu a făcut in nici un fel dovada că s-a aflat într-o stare de necesitate și nici nu s-a găsit din moment ce primul ajutor putea să-i fie dat soției de cadrele de specilitate în urma unui apel la serviciul unic de urgență 112, se arată în datele din anchetă. A mai declarat că dorește și solicită încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă procurorul de caz a respins solicitarea, față de pericolul social concret pe care l-a generat prin actiunea sa. A fost trimis în judecată pe 17.01.2019, fiind condamnat de către instanța de fond în vara acestui an la 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
0.08 la suta BOU PULII care esti tu BOU adica 0.8 la MIE bai cap de pula inept si la aritmetica repetent! Ia de aici England and Wales and Northen Ireland 80mg per 100 ml - aprox 0.08 percent- alcohol in blood! BOOOOOULE!
2
1
008 la mie bou baltii nu 08
5
2
ba voi sunteti tampiti in toata Europa ai voie pana in 0.8 la mie si voi bagati oameni in parnaie 8 luni ptr 0.71???? in timp ce altii iau cu suspendare dupa ce au omorat sau mutilat oameni? Bai procurorashilor voi intelegeti ce o sa patiti daca o tineti asa? Cartelurile mexicane or sa fie minciuna pe langa romanashii nostri!
8
7
La gardienii de la Tulcea se pune
2
1
Procurorul de caz este de acord sa ii acorde o sansa celui vinovat daca acesta este omul uneibanumite persoane sus pusa daca spaga este substantiala s.a.m.d
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614