REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
11.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Prins cu PERMISUL ANULAT, a ÎNCERCAT să se joace de-a ”v-ați ascunselea” cu POLIȚIA

Prins cu PERMISUL ANULAT, a ÎNCERCAT să se joace de-a ”v-ați ascunselea” cu POLIȚIA

Replica API 5 octombrie 2021 | 11:36 1189

Nicolae P. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta este acuzat că a condus un autoturism având permisul de conducere anulat, și când a fost oprit de organele de poliție a fugit încercând să se ascundă în curtea unui prieten. Mai mult decât atât, acesta a consumat și băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cum s-au petrecut faptele

Nicolae P. a condus un autoturism, recent cumpărat, pe o distanță de aproximativ 60 de metri până la un magazin unde a schimbat butelia și a consumat cantitatea de 50 ml de cognac. După ce a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat din nou la volanul autoturismului cu intenția de a reveni la domiciliu, iar după ce a parcurs în jur de 30 de metri, a observat că în spatele său se afla o mașină a poliției care l-a avertizat să oprească. Deoarece avea permisul anulat, a oprit brusc, a coborât din mașină și a intrat în curtea unui prieten încercând să se ascundă, dar s-a răzgândit și s-a predat organelor de poliție, recunoscând că are dreptul de a conduce anulat.

Inculpatul avea permisul anulat din 2015

Organele de ordine au constatat că Nicolae P. avea permisul anulat din anul 2015, atunci fiind prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, a declarat că își menține declarația dată în calitate de suspect și a precizat că recunoaște și regretă săvârșirea faptei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au avut în vedere, la stabilirea pedepsei, împrejurările în care a fost comisă fapta, urmarea produsă, persoana inculpatului în vârstă de 39 de ani, cu antecedente penale, studii 4 clase, mecanizator agricol, atitudinea sinceră și starea de sănătate. Instanța a decis condamnarea lui Nicolae P. la un an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost comunicată pe 29 septembrie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ei, regreta savarsirea faptei. Regreta ca a fost prins.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272