REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Prins luând mită de la un bărbat cu handicap sever, Dărăban nu e considerat pericol public

Prins luând mită de la un bărbat cu handicap sever, Dărăban nu e considerat pericol public

Replica API 9 septembrie 2013 | 00:00 111

Recidivistul de la Euro Arhive e liber

Recidivistul de la Euro Arhive e liber

Fostul colonel de Jandarmerie Viorel Dărăban, patronul Euro Arhive SRL prins, sâmbătă, 7 septembrie, în flagrant, în timp ce primea mită pentru eliberarea unei adeverinţe necesare pensionări, va fi cercetat în stare de libertate. Asta au decis judecătorii Tribunalului Constanţa, dar şi cei de la Curtea de Apel, care au respins recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Astfel, instanţa ierarhică a menţinut decizia Tribunalului care a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori şi a dispus luarea faţă de Viorel Dărăban a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 07.09.2013 până la data de 06.09.2013. El va trebui să să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să nu ia legătura cu denunţătorul şi martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Reamintim faptul că Dărăban a solicitat de la Gheorghe Butcaru, un bărbat cu handicap sever, netransportabil, fost muncitor la IAS Cogealac, suma de 800 de lei pentru eliberarea unui document necesar pensionării. În cursul zilei de sâmbătă, Butcaru şi-a trimis soţia la întâlnire cu Dărăban, dar între timp a anuntat şi autorităţile. Dărăban a fost prins în timp ce lua banii, deşi, conform legii, eliberarea unor astfel de adeverinţe este gratuită. De altfel, Dărăban nu este la prima situaţie de acest gen. El a mai fost prins luând mită, într-o situaţie similară, şi în martie 2012, dar şi în noiembrie 2012, când a fost trimis în judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a considerat că Dărăban nu reprezintă pericol public, aşa că a fost judecat în stare de libertate, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Recidivistul Dărăban s-a arătat însă nemulţumit de condamnare, pe rolul instanţelor fiind înregistrat un recurs al acestuia. Facem precizarea că Euro Arhive SRL este societatea care a preluat în administrare arhivele fostelor CAP-uri şi IAS-uri.

Alexandra ANTON, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272