REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pro România cere comisie de anchetă pentru achiziţiile publice realizate în perioada stării de urgenţă

Pro România cere comisie de anchetă pentru achiziţiile publice realizate în perioada stării de urgenţă

Replica API 5 mai 2020 | 00:00 1190

Pro România cere Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru achiziţiile publice realizate în perioada stării de urgenţă şi solicită premierului Ludovic Orban să prezinte un raport privind măsurile de relansare a economiei.

Victor Ponta

Biroul Executiv al partidului s-a întrunit luni, fiind luate mai multe decizii, precizează un comunicat al formaţiunii, potrivit Agerpres.

Pro România solicită prim-ministrului Ludovic Orban să prezinte, în Parlament, la Ora Guvernului, măsurile de relansare a economiei şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia cu noul coronavirus. Totodată, se cere Guvernului să prezinte strategia pentru combaterea efectelor epidemiei, precum şi un raport legat de programul de testare a cetăţenilor în contextul COVID-19.

Guvernul trebuie să dispună plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvenţiilor pentru agricultură şi a ajutoarelor de secetă şi să faciliteze accesul fermierilor la surse de apă, fără plată şi fără proceduri administrative, susţine Pro România.

Partidul condus de Victor Ponta a mai decis să ceară Parlamentului dezbaterea şi aprobarea de urgenţă a proiectului care prevede acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor în regim gratuit şi să iniţieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA.

Pro România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale şi parlamentare, în contextul în care Guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturi, mai menţionează sursa citată.

În 23 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă de prelungire a mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19, cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă, data alegerilor locale din 2020 urmând să fie stabilită de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gurili mey
0
0
Cerem sa ii dam muie frustatului de la ora 09:12 si familiei sale de handicapati
1
0
Hai baietii lui tata... ca daia va dau sa lingeti si voi ciolanul...ros ce.i drept... mancati cacat
0
1
Prostii din romania cheltuie fonduri degeaba
2
2
mizeria asta de om mai are tupeu sa vorbeasca!
3
2
Cred ca se va ocupa aceeasi comisie care ancheteaza si afacerea Rompetrol
3
2
Nespalatul asta isi da cu parerea despre lucruri ce nu le-a respectat cind a fost la guvernare.Golanii pontiste.
5
2
Anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei .
5
1
Pinochio ,hotului de hot e frica vrei la putere ,lacirdeala javra ordinara
4
2
ai foarte mare dreptate. de ce il jignesti bai pnl-istule, v-a atins la lingurica?
2
2
Mai pontacule, mai PINOCHIO, cine te mai baga in seama ?! Tu mai ai credibilitate mincinosule, tradatorule ?? Esti din ce in ce mai mic, hahalero. Tu ai votat pensiile nesimtite, tu cu nasul tau izmenarul, oprea penalul, daa, tu ai distrus sistemul sanitar cu minciunile lui banicioiu - colectiv 66 - nu uitam demisia ta, LASULE,.... Dispari IPOCRITULE, tradatorule, ciumatule !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272