REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Pro România, partidul fondat de Ponta, negociază o alianță cu AUR

Pro România, partidul fondat de Ponta, negociază o alianță cu AUR

Victor ROTARU 4 martie 2024 | 15:31 2873

Conducerea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta, negociază cu partidul extremist AUR o alianță politică sau electorală pentru alegerile locale și europarlamentare, au declarat surse politice. Miza AUR pentru o astfel de alianță ar fi asigurarea oamenilor necesari în birourile electorale atât la nivel local, cât și pentru europarlamentare, potrivit surselor citate.

Pro Romania, partidul fondat de Ponta, negociaza o alianta cu AURVictor Ponta și George Simion

Reamintim că Victor Ponta este consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, care este și președintele PSD. În decembrie 2023, Ponta declara că „AUR este sperietoarea” prin care „toţi trebuie să stea împreună, claie peste grămadă, să nu vină AUR peste ei”, iar despre alegerile prezidenţiale spunea că Marcel Ciolacu poate câștiga prezidențialele doar dacă ajunge în turul doi cu George Simion.

Discuțiile între cele două partide sunt purtate la nivel de vicepreședinți, după ce a existat un acord de principiu la nivelul conducerii Pro România și AUR. Partidul fondat de Victor Ponta a luat decizia de a începe negocierile cu AUR după ce PSD a respins propunerea de a face o alianță.

Avantajul Pro România față de AUR este că partidul are europarlamentari, ceea ce înseamnă că va putea desemna reprezentanți în biroul electoral – adică oamenii care supraveghează corectitudinea exercitării votului și numărarea voturilor exprimate. Un avantaj similar e și la nivel local, unde membrii Pro România ar putea suplini lipsa de rețele locale a AUR.

Întrebat despre începerea negocierilor, Victor Ponta a evitat să le confirme explicit, dar a spus că în condițiile în care PSD a refuzat colaborare, ”toți colegii rămași în Pro România după „racolări” au dreptul logic să candideze la alegerile locale fie ca PRO România (ceea ce este foarte greu în condițiile actuale) fie în alianță cu alte partide”.

Ponta a declarat că ”negocierile sunt făcute de către Secretarul General și ceilalți lideri Pro România. Eu cu siguranță nu candidez pentru nicio poziție – dar o să susțin acei candidați despre care cred că merită”.

El e explicat de ce PSD a refuzat o colaborare politică cu Pro România.

”Situația ProRomânia e complicată în contextul acestor comasări și aranjamente. Eu am tot susținut în cadrul Pro România un tip de apropiere de PSD (la nivel local consilierii actuali ai Pro au făcut Alianțe doar cu PSD) – însă din păcate nu am reușit nici măcar să avem o întâlnire sau discuție la nivel central. Am adresat chiar și o scrisoare către Secretarul General al PSD cerând o întâlnire legată de alegerile europarlamentare (fiind și noi membri PES și cei doi europarlamentari aleși în 2019 pe lista Pro activând în Grupul SD din Parlamentul European) – dar nu am primit niciun răspuns. Referitor la alegerile locale am avut eu direct discuții cu un număr semnificativ de Președinți județeni ai PSD care și-au dorit să facă alianțe locale cu ProR (cum au fost și în 2020). Din păcate, după anunțarea comasării Alegerilor și a listei comune PSD – PNL, aceștia mi-au comunicat că nu mai au permisiunea să facă alianță locală; și că trebuie să încerce să transfere la PSD primarii Pro România. Referitor la Europarlamentare: decizia inițială a fost să candidăm ca și în 2019 – lista ProRomânia – cu Victor Ponta, Corina Crețu și alți colegi. Acum însă când aceste alegeri au fost comasate cu cele locale și când PSD – PNL sunt pe lista comună este o situație în care, evident, orice discuție serioasă despre cei care ne vor reprezenta în PE este imposibilă. Așa că o să decidem la Pro România dacă mai are sens să participăm”, a spus Ponta, potrivit g4media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MikiMaus și Pluto se unesc pentru desene animate r*mânia în faliment
5
0
Ponta e pionul otravit, oferit de Ciolacu lui Simion... Se vor regasi cu totii in parlament, la fratia inelului...
8
1
Cauza extremismului r*****a??? Votam aur
2
6
Daca l ati vedea pe Cupsa cum merge prin jurul Complex Dacia muriti. Doamne fereste saracul de el. N are nici macar mers de primar daramite cunostinte. Un fripturist ce si a gasit un loc caldut. Tare mi e ca o sa l vedeti pe domnu Cupsa viitor deputat sau senator..... candideaza la locale. Dupa se pune in cap de lista la parlamentare. Fripturistul e pe cai mari. Dupa el ii va trage pe toti resapatii Constantei. Pe toti bu lan gii orasului in frunte cu stimabilul Cristinel Dragomir. Deja Dragomir is face loc prin cumpararea de loc eligibil odata cu vanzarea hotelului Zodiac.
13
0
Se incearca o alianta a rusofonilor și chinofonilor, compusa din nulitati, hoti, oportunisti si securisti!
13
0
Un hot + alti hoti = hoti.stiam deja . Degeaba le faceti reclama
14
2
Monta!
12
1
Partidele politice indiferent de culoare =clanuri de tip mafiot
14
0
AUR este un partid format din friptutisti, din coruptibili, din pesediști și peneliști. CU CUPSA ÎN FRUNTE, care se face de ccacat peste tot pe unde se duce și cu ce face.
23
2
Pentru rosia montana sunt Ciolos si Suteu, ei au bagat rosia montana in unesco, ei sa plateasca.
9
9
cine se-aseamana se-aduna !!!
12
1
Ponta este o secatura proostituata politic.Vrea la putere sa fure din nou.Vrea in Parlament ca sa capete imunitate.El e vinovat pentru Rosia Montana.
20
6
Cata frenezie pentru si dupa CIOLAN!?
20
0
Aur tine neapărat sa se scufunde.
19
2
ca el nu ne minte
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369