REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Problema copiilor din Dumbrăveni, care nu ajung la şcoală, se rezolvă cu "Doamne-ajută" în două săptămâni

Problema copiilor din Dumbrăveni, care nu ajung la şcoală, se rezolvă cu "Doamne-ajută" în două săptămâni

Replica API 31 octombrie 2013 | 00:00 86

În clase - frig de îngheaţă sufletul în elevi!

În clase - frig de îngheaţă sufletul în elevi!

În timp ce primarul din Dumbrăveni, Gheorghe Cenuşă, ridică din umeri şi spune că nu are bani pentru asigurarea transportului elevilor, iar conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar se declară surprinsă de situaţia relatată de cotidianul "Replica" de Constanţa, copiii din satul Furnica stau tot acasă! În continuare nu au transport, iar distanţa din Furnica până la şcoala din Dumbrăveni este de 9 kilometri, o distanţă prea mare pentru a fi parcursă pe jos de nişte copii. Însă, povestea elevilor din Dumbrăveni nu se opreşte aici!

Cei care ajung la şcoala din Dumbrăveni sunt nevoiţi să stea în frig, iar asta pentru că unitatea de învăţământ, renovată şi mărită cu bani de la Banca Mondială, are o centrală pe lemne mult prea mică! "Stau în frig copiii, primarul nu are bani să ia o altă centrală, de capacitatea necesară şcolii", a spus prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola. "Conform contractului cu banca, primăria trebuie să facă o fosă nouă şi să rezolve problema centralei. E vorba de 600 de milioane de lei vechi, nu ar fi chiar o sumă mare, dar primăria nu are aceşti bani. Însă, eu cred că în două săptămâni rezolvăm situaţia", dă asigurări prefectul Eugen Bola. Potrivit acestuia, lucrurile stau după cum urmează: "În localitatea Dumbrăveni există o carieră exploatată de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. RAJDP are de dat bani primăriei, iar, la rândul ei, RAJDP are de încasat nişte bani de la Primăria Tuzla. Primăria Tuzla a primit bani la rectificare, tocmai pentru a-şi achita datoriile către RAJDP. Cum intră banii în conturile RAJDP, regia plăteşte, la rândul ei, suma datorată Primăriei Dumbrăveni, care va putea astfel să remedieze problema centralei din şcoală", a spus prefectul. În ceea ce priveşte situaţia copiilor din satul Furnica, Eugen Bola a spus că nu ştie cum, dar, "tot în două săptămâni", se va rezolva şi această problemă. "Doamne-ajută!" - ca să-l parafrazăm pe reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Alexandra ANTON

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272