REPLICA ONLINE CONSTANTA

-0.1° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
-0.1° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Problematica pensiilor de serviciu trebuie tranşată la momentul acesta de Parlament (ministru)

Problematica pensiilor de serviciu trebuie tranşată la momentul acesta de Parlament (ministru)

Valentina CAMARA 17 martie 2023 | 00:00 222

Problematica pensiilor de serviciu trebuie tranşată la momentul acesta de Parlament, prin amendamentele pe care grupul de lucru le va depune, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la un eveniment de specialitate.

Problematica pensiilor de serviciu trebuie transata la momentul acesta de Parlament (ministru)

"Nu cred că se pune încă în discuţie acest lucru (impozitarea pensiilor speciale - n. r.) până nu avem rezultatele grupului de lucru care a fost constituit la nivel de coaliţie şi problematica pensiilor de serviciu cred că trebuie tranşată la momentul acesta de Parlament, prin amendamentele pe care acest grup de lucru le va depune, şi sunt mai multe soluţii. Nu putem să mergem pe o nişă, pentru că o nişă nu rezolvă problemele de principiu", a spus Adrian Câciu, întrebat dacă Guvernul a găsit formula de impozitare a pensiilor speciale.

Ministrul Finanţelor a menţionat că soluţiile vor fi prezentate într-o săptămână sau două când are termen final pe amendamente.

"Noi trebuie să îndeplinim principiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ele se referă la contributivitate, la o vechime mai mare, la limitarea pensionării anticipate. Sunt elemente de structură, dacă vreţi, ale fiecărei legi care a prevăzut pensii de serviciu, indemnizaţii şi astfel de venituri pentru cei din structurile respective. Eu sunt optimist, dacă mă întrebaţi pe mine, că se va ajunge la o soluţie, astfel încât România să facă această reformă, aşa cum sunt optimist şi referitor la cealaltă reformă", a menţionat Adrian Câciu, la conferinţa "A treia masă rotundă anuală de afaceri şi investiţii în România. Explorând noi frontiere pentru agilitate şi rezilienţă".

El a afirmat că orice reformă generează controverse.

De asemenea, ministrul Finanţelor a declarat că în buget au fost prevăzuţi toţi banii necesari pentru plata drepturilor aşa cum au fost ele legiferate, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362