REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PROBLEME cu TRECERILE de PIETONI din Constanța! Ce spune Poliția Rutieră

PROBLEME cu TRECERILE de PIETONI din Constanța! Ce spune Poliția Rutieră

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 325

Subiectul trecerilor de pietoni din municipiul Constanța a fost abordat marți, 4 februarie, la sediul Serviciului Rutier al IPJ Constanța, oamenii legii menționând mai multe aspecte.

În Constanța s-a pus de foarte multe ori problema trecerilor de pietoni, care ba îi supără pe șoferi că în unele zone sunt prea dese ori pe pietoni că în unele zone sunt inexistente pe o lungime destul de mare de drum. Ceea ce trebuie să știm este faptul că orice amenajare rutieră se face cei de la Drumuri, cu avizul Poliției Rutiere. „Orice amenajare rutieră se realizează de către cei de la drumul public și anume cei de la Confort Urban, însă cu avizul Poliției Rutiere, acesta fiind obligatoriu. Nu este prevăzută o distanță minimă între marcajele pietonale. Trecerile de pietoni se amenajează în funcție de obiectivele economice din zona respectivă, de problematica din punct de vedere al accidentelor rutiere în ceea ce privește traversarea neregulamentară și de configurația drumului” a transmis Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Tot acesta a mai adăugat faptul că niciodată nu vor aviza o trecere de pietoni într-o curbă sau în locuri cu vizibilitate foarte redusă care ar putea pune în pericol viața pietonului. „Cele mai mari probleme pe această linie ni le provoacă pietonii care recurg la anumite gesturi în momentul în care sunt interceptați de către echipajele de Poliție Rutieră după ce au încălcat o contravenție, de obicei fiind specifică traversarea neregulamentară. Legea ne ajută pe noi foarte mult dar să știți că ajută și persoana cu care polițistul interacționează pentru că ce este cel mai important este faptul că persoanei i se aduce la cunoștință un cumul de drepturi pe care le are în momentul interacțiunii cu polițistul” a mai adăugat șeful Serviciului Rutier Constanța.

Vă reamintim faptul că în anul 2019 a fost implementat un proiect menit să reducă numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni. Este vorba despre separatoarele de sens montate pe zona hașurată, înainte și după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea dar și sistemul de iluminat, compus din: Led avertizare cu lumină intermitentă + Proiector led liniar în dreptul indicatorului “Trecere de pietoni” situat pe consolă + Proiector led. Sistemul este compus din console cu aceste echipamente pe ambele sensuri de circulaţie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca un conducator auto este amendat pt.ca vorbeste la telefon in trafic,de ce nu se iau masuri si impotriva pietonilor care folosesc telefoane sau au casti pe urechi in timp ce se afla pe trecerea de pietoni?Sunt pietoni care vin ca bezmeticii pana la trecere si apoi brusc se rotesc la o suta optzeci de grade si traverseaza.Sunt si soferii cum sunt,dar nici cu pietonii nu imi este rusine!
4
0
bai sobaru , daca ti-ai angajat nevasta la primarie , cum mai poti zice ca voi mai dati avize...?!? daca este asa , cum crezi ca se numeste idiotenia facuta de cretinul babu ptr ca a luat spaga de la lidl langa delfinariu ? inclusiv cu intersectia cu chiliai , a-i putea usor sa-i zici labirintul babu , in loc de sens giratoriu...!
1
1
Trecerea de la rovere boema o porcarie scoateti porcaria de acolo coruptilor
5
1
Inseaman ca aia de la Politia rutiera sunt niste cretini care nu faca ltceva decat sa puna bete in roate soferilor!
4
2
Numai incompetenti, profesional zero, accidente garla. Sobaru asta, un baietel de bani gata, pus pe pile si relatii. Ca si seful lui. Halal conducatorii acestei institutii.
8
1
Dece atata vorbarie,mai bine rezolvati problema semafoarelor ce inregistreaza timpul necesar avut la dispozitie pentru a taversa strada De multe ori ,desi am intrat ipe trecerea de pietoni pe culoarea verde,am ajuns la mijlocul trecerii pe rosu,ce vina aveam,dar nu va pot spune cea fost la gura soferilor,rzolvati cat mai urgent problema SEMAFOARELOAR.
6
1
Si ce propuneti sa asteptam pana la miezul noptii sa treaca toate masinile? Unii soferi accelereaza cand vad ca pietonul e aproape de bordura si nu a pus piciorul pe zebra.
4
4
cum plm acum am ajuns de avem 2,3 pietoni pe strada si 100 de auto dar astia aleg momentul traversarii ai doare n pula ca opresc traficul pe 6 benzi....si automobilistul e boul care plateste rovinieta itp asigurare taxe pod .amenzi de parcare da l in poola sa plateasca ..ar trebui a NU SE MAI FACAA STRADA FARA PISTE DE BICI ..STOPURILE SINCRONIZARE GRUNE WELLE SI TOATE CLADIRILE NOI SA AIBE PARTERUL NUMAI PARCARE ....PIETONUL ESTE MINORITAR PE STRADA SI NU PLATESTE NIMIC...
6
12
puneti o trecere de pietoni si pe iorga, in drept cu dsp-parcarea supraetajata. nu poti sa treci la spital, te calca masinile , merg toti in sir indian nu se mai termina coloana.
11
3
Asa se numesc din punct de vedere gramatical , dragi ziariste ! Pt. unii limba romana ... " este grele "!
10
2
3 ZILE !!! BRAVO FAGABOULE
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212