REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Probleme în Henri Coandă! AMENINȚĂRI LIVE pe FACEBOOK

Probleme în Henri Coandă! AMENINȚĂRI LIVE pe FACEBOOK

Replica API 11 martie 2021 | 23:22 9724

Alez Geansu, domiciliată în cartierul Henri Coandă, a solicitat un ordin de protecție împotriva fostului concubin, după ce acesta s-a filmat pe Facebook în timp ce o amenința pe victimă și pe tatăl ei cu acte de violență. Cei doi, Alez Geansu și Memet Ghiunal, au împreună un copil de doar câteva zile.

De ce solicită victima ordin de protecție

Memet Ghiunal, aflat în stare de ebrietate, a transmis reclamantei Alez Geansu și tatălui său, amenințări cu acte de violență, injurii și expresii jignitoare, prin intermediul unui live, transmis pe rețeaua de socializare Facebook, fapt care le-a provocat acestora o stare de temere, raportat și la violențele exercitare în trecut de către pârât față de reclamantă. Totodată, de-a lungul timpului Memet Ghiunal a exercitat acte de violență verbală, respectiv adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenințări, cuvinte și expresii degradante sau umilitoare, atât față de reclamantă, cât și față de tatăl acesteia.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că pârâtul a exercitat acte de violență verbală constând în adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenințări, cuvinte și expresii degradante sau umilitoare, atât față de reclamantă, cât și față de tatăl acesteia. Chiar dacă se analizează necesitatea măsurii sub aspectul protecției victimei și nu pedepsirea agresorului, respingerea ordinului de protecție ar putea fi interpretată ca o încurajare de a mai săvârși pe viitor astfel de fapte. Prin urmare, în mod corect s-a apreciat că este necesară o astfel de măsură restrictivă, având în vedere relațiile tensionate dintre pârât, pe de o parte, și reclamantă și tatăl ei, pe de altă parte. Instanța a decis emiterea unui ordin de protecție împotriva pârâtului pentru o perioadă de 2 luni, de la data pronunțării hotărârii, fără somație sau trecerea unui termen, în sensul că: obligă pârâtul la păstrarea unei distanțe minime de 100 (o sută) de metri față de persoana reclamantei, precum și față de tatăl reclamantei, cu excepția situațiilor în care se impune, potrivit legii, prezența concomitentă a ambelor părți în fața unor instanțe de judecată sau a altor instituții și autorități publice; obligă pârâtul la păstrarea unei distanțe minime de 100 (o sută) de metri față de locuința reclamantei, încredințează copilul minor nou-născut către reclamantă și stabilește reședința acestuia la reședința reclamantei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si e mai bine sa mearga la furat?? sunt taximetristi,care e problema?asa este romanul,stie doar sa critice dar la curva de langa el nu se uita sau la hotiile pe care le face el.de unde pula mea aveti cate 3 apartamente daca munciti pe 2000 de lei???
0
2
Futuva mortii in gura de ciori jegoase sapun sa fie facuti toti ah Antonescule unde esti?
11
1
Sugeti caru la toti locatari
4
10
La munca cu ciorile astea.la sapat santuri.carat piatra la linia ferata
19
0
romii locuiesc in rominia si vorbesc limba romani
7
13
Ciori borate
28
0
Mare distanta o sa tina, da...
9
2
Poate va surprinde cate masini de culoare galbena cu insemne de taxi sunt,ca sa stiti cine va ia din fata spitalului si de pe la gara
41
1
O mascarada de justitie ..
29
0
Afara din oras !!!
52
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468