REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Probleme pentru Cornel Cușă! Autorizația de funcționare pentru complex restaurant Alcor a încetat!

Probleme pentru Cornel Cușă! Autorizația de funcționare pentru complex restaurant Alcor a încetat!

Mirela PASCAL 19 noiembrie 2023 | 00:00 3715

După ce, în anul 2019, afaceristul Cornel Cușă, patronul hotelului Alcor, cunoscut, mai ales, prin prisma prieteniei pe care o are cu familia lui Niculae Bădălău, fostul ministrul al Economiei, judecat într-un dosar de corupție, a avut probleme cu autorităţile locale, iată că, doi ani mai târziu, proprietarii au ajuns, din nou, la mâna acestora. Și nu e de bine!

Probleme pentru Cornel Cusa! Autorizatia de functionare pentru complex restaurant Alcor a incetat!Cornel Cușă

Probleme pentru Cornel Cușă și complex Alcor! Primăria Constanța i-a încetat valabilitatea autorizației de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică emisă pentru societatea Complex Alcor. De ce oare? Există două posibilități: ori și-a vândut afacerea ori nu a mai cerut prelungirea valabilității.

Probleme pentru Cornel Cusa! Autorizatia de functionare pentru complex restaurant Alcor a incetat!dispoziția privind încetarea valabilității autorizației de funcționare

Probleme cu Primăria Constanţa, pentru lucrări neautorizate

În 2017, Poliţia Locală a constatat faptul că societatea familiei Cuşa a efectuat lucrări de construcţii în cadrul hotelului, constând în refacere faţadă imobil prin modificarea culorii faţadei din crem-verde în alb şi amplasare a două firme luminoase de culoare verde inscripţionate pe faţada de est şi vest a hotelului. Societatea a fost amendată şi obligată să aducă hotelul la situaţia anterioară. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar în septembrie 2018, Primăria Constanţa a depus o acţiune la Judecătoria Constanţa, solicitând autorizaţia desfiinţare lucrări.

Probleme pentru Cornel Cusa! Autorizatia de functionare pentru complex restaurant Alcor a incetat!complex Alcor

Societatea, amendată şi de ITM

În ianuarie 2018, firma în baza căreia funcţionează hotelul, Complex Alcor SA, a fost amendată de ITM cu 100.000 de lei pentru că ar fi primit la muncă 13 persoane fără încheierea unui contract de muncă.
Hotelul Alcor a fost deţinut de familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu, fiind cumpărat de omul de afaceri giurgiuvean - George Cușa. Hotelul este clasificat la trei stele si are 5 nivele și 119 camere şi este administrat de soţia patronului de la Gecor, Paula Cuşa.

Cușă deține hotelul Dorna

În trecutul apropiat, Cușă a cumpărat și hotelul Dorna de la afaceristul George Guci, care și-a cesionat toată părțile pe care le deținea în firmă către Cornel Cușă. Tranzacția a avut loc undeva prin vara anului trecut, atunci când Geo-Turexim a fost preluată de Inter Prodcus - S.R.L., cu sediul social în satul Călugăreni, controlată de Cornel Cușă.

Probleme pentru Cornel Cusa! Autorizatia de functionare pentru complex restaurant Alcor a incetat!hotel Dorna

Astfel, George Guci, care era asociat în firmă cu Popa Dumitru,  au renunțat la toate drepturile avute asupra societății mai sus menționate, și la calitatea de administratori ai societății, aprobându-se numirea lui Cornel Cușă, în calitate de administratori, cu puteri depline și pentru o perioadă de 50 de ani. Cușă mai deține Complex Alcor din Mamaia, unde s-au filmat numeroase secvențe din "BD la munte şi mare", cumpărat de la familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu, pentru care ar fi plătit, în 2017, familiei Stavrositu pentru achiziționarea hotelului Alcor circa 4.000.000 de euro.

Legătura dintre Cușă și firma din pricina căreia Bădălău a ajuns după gratii

Precizăm că, Cornel Cușa și George Cușa sunt fiii omul de afaceri giurgiuvean - George Cușa, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni.Gheorghe Cuşa este supranumit regele asfaltului în Giurgiu, după ce a obţinut, ani la rândul, contracte de la CNAIR, prin firma Gecor SRL Călugăreani.Fiul său, George Cuşa, l-a cununat pe fiul lui Gabriel Bădălău, acesta din urmă căsătorindu-se în 2016 cu constănţeanca Claudia Pătrăşcanu, de care s-a și despărțit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand era mic, Ceausescu era framantat de niste griji: cum sa fac sa construiesc niste hoteluri si restaurante pentru nobilul Cusha? Cum, necum, a reusit.
3
1
au ajuns la mana lor ? frumos , ce sa mai zici ?!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272