REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Problemele Constanței, TRANȘATE în ședința CLM! Gigacaloria, mărul discordiei!

Problemele Constanței, TRANȘATE în ședința CLM! Gigacaloria, mărul discordiei!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 288

În Sala Remus Opreanu a avut loc joi, 30 ianuarie prima ședință de Consiliul Local Municipal de pe anul acesta, unde s-au întrunit consilierii locali la inițiativa primarului Decebal Făgădău. Din 51 de proiecte doar unul a picat.

La începutul ședinței, fostul consilier local, Tudorel Chesoi, a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului numărul 48 care vizează stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând din 01.01.2020 pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. Chesoi solicită dezbatere publică pe acest subiect. După acest lucru, a fost validat în funcție și a depus jurământul liberalul Bogdan Dumitru Barata, avocat de profesie.

La proiectul numărul 6 ce vizează modificarea HCL nr. 433/2019 privind stabilirea valorii tranșei tichetelor valorice pentru anul 2020, liberalii au votat împotrivă: „Nu suntem de acord cu majorarea tichetelor din Programul Respect deoarece banii ar putea fi folosiți la alte proiecte“, a declarat liberala Adriana Arghirescu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Constanța. Cu toate acestea, proiectul a trecut la vot. Menționăm că la acest proiect a fost majorată valoarea tichetelor de la 40 la 50 de lei pentru fiecare beneficiar. La numărul 16 s-a aflat proiectul despre aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Direcției generale de asistență socială Constanța pentru anul 2020. Acesta a trecut cu 25 voturi pentru. Proiectul numărul 17 făcea referire la aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru persoanele vârstnice din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2020 și a trecut cu 25 voturi pentru.

Proiectul ce viza aprobarea oportunității vânzării prin licitație a terenului situate pe strada Topolog, nr. 7A în suprafață de 177 mp a fost situate la numărul 3i, fiind singurul care a picat la vot cu 11 abțineri și 14 împotrivă.

Tot în cadrul ședinței s-au purtat discuții aprinse pe marginea proiectului numărul 48, ce vizează stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând din 01.01.2020 pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. Nouă persoane au fost împotrivă, două s-au abținut, proiectul trecând cu 14 voturi pentru.

După ședința de Consiliu Local, primarul Decebal Făgădău a făcut declarații iar subiectele abordate au fost: traseele școlare ale CT BUS care vor funcționa din 15 februarie, valorificarea mașinilor abandonate pe domeniul public al Constanței, ridicate de municipalitate, prețul gigacaloriei și valoarea subvenției dar și actualizarea numenclatorului străzilor din Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toata primaria stie ca pentru obtinerea autorizatiei de constructie la lupoaica , au fost facute interventii de catre prostanacul babu , inclusiv i-a cerut arhitectului vanturache sa dea aviz pozitiv fara o parcare , chiar daca este in plan carciuma si birouri...!?! acest idiot congenital babu a facut numai rau acestui oras , el fiind si sesful comisiei de circulatie , cea care propune zonele cu stalpisori sau sensul asa zis giratoriu de la lidl delfinariu cu forma de labirint...
4
2
Nu se poate...infractorii Fagadau si Patrichi sa conduca orasul Constanta.jos ciuma rosieeee.DNA sa si faca treaba cu aceste jeguri penale.ne am saturat de ei.au saracit orasul.la puscarie cu ei.
7
2
Tot unul trebuie sa pice fagadau, ca sa fie bine pentru oras.
7
3
Vestigi istorice aruncate la gunoi de gasca lui fagabou mazare si aia care le dadeau de mancare
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272