REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Procesul împotriva lui Weinsten, amânat până în ianuarie după apariţia unui nou act de acuzare

Procesul împotriva lui Weinsten, amânat până în ianuarie după apariţia unui nou act de acuzare

Replica API 28 august 2019 | 00:00 357

Harvey Weinstein

Procesul împotriva producătorului de filme Harvey Weinstein, ale cărui presupuse abuzuri au catalizat mişcarea #MeToo, a fost amânat până la 6 ianuarie anul viitor după ce un judecător a acceptat noi acuzaţii împotriva lui, a confirmat presei apărarea lui Weinstein, relatează luni EFE.

Procesul, care era prevăzut să înceapă la 9 septembrie, a fost amânat pentru a da mai mult timp avocaţilor magnatului de la Hollywood, care vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a răspunde la noile acuzaţii lansate luni de actriţa Annabella Sciorra, cunoscută din serialul 'Clanul Soprano'.

Weinsten a pledat luni nevinovat în faţa unui judecător din New York cu privire la noile acuzaţii de abuzuri sexuale.

Cofondatorul studioului Miramax şi al The Weinstein Company, mult timp considerat o personalitate influentă la Hollywood, a fost până acum cercetat doar pentru două agresiuni prezumtive: o agresiune sexuală comisă în 2006 asupra unei asistente de producţie şi un viol comis în 2013 asupra unei femei a cărei identitate nu a fost făcută publică.

Noul act de acuzare dezvăluit luni include mărturia actriţei Annabella Sciorra. Încă din octombrie 2017, într-un articol publicat în The New Yorker, ce a contribuit la apariţia mişcării #MeToo, ea l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a violat-o în 1993 în apartamentul ei din Manhattan.

Annabella Sciorra l-a contactat însă pe procurorul de caz prea târziu pentru ca acuzaţiile sale - prea vechi pentru a putea fi cercetate oficial - să figureze în actul de acuzare precedent, a explicat o reprezentantă a Procuraturii americane, implicată în acest dosar.

Noul act ar putea să permită acuzării să marcheze puncte importante în privinţa unei chestiuni-cheie din dosar, ce vizează numărul femeilor care îl acuză pe Harvey Weinstein şi care ar fi autorizate să depună mărturie la proces. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272