REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Procesul lui El Chapo: Procurorii şi-au încheiat prezentarea cazului, regele drogurilor nu depune mărturie

Procesul lui El Chapo: Procurorii şi-au încheiat prezentarea cazului, regele drogurilor nu depune mărturie

Replica API 30 ianuarie 2019 | 00:00 296

Joaquin "El Chapo" Guzman

Joaquin "El Chapo" Guzman nu va depune mărturie în propriul proces, unde procuratura a prezentat 56 de martori. Înainte de a-şi exercita în instanţă dreptul de a nu declara nimic, regele mexican al drogurilor i-a făcut cu mâna actorului Alejandro Edda, care joacă rolul Chapo în serialul Narcos: Mexico, relatează DPA.

Luni, procurorii din statul american New York şi-au încheiat prezentarea dovezilor împotriva liderului cartelului mexican Sinaloa, după care El Chapo a pus capăt speculaţiilor privind posibilitatea de a depune mărturie, transmiţând judecătorului, prin translator, că nu va face declaraţii.

Procesul traficantului de droguri a intrat în a 11-a săptămână, iar luni şi-a făcut apariţia în sala de judecată şi Edda, care a sosit devreme, înainte de ora 6 dimineaţa, pentru a prinde un loc la galerie. El a declarat că i se pare "suprarealist" să îl vadă în carne şi oase pe Guzman, al cărui rol îl interpretează în serialul transmis de reţeaua Netflix. "Inima îmi bătea repede. Mi-au transpirat mâinile", le-a spus reporterilor actorul în vârstă de 34 de ani, după ce l-a privit în ochi pe El Chapo.

"Cred că e vinovat. A făcut multe, multe lucruri oribile", a apreciat Edda într-o pauză a şedinţei de judecată. El a susţinut că doar a salutat, de la distanţă, după ce El Chapo i-a făcut semn, şi că "m-a şocat să fiu atât de aproape de el. Mă intimidează".

Avocaţii lui Guzman au anunţat că vor chema ca martori doar doi agenţi federali, înainte de a-şi încheia şi ei misiunea. Se aşteaptă ca apărarea să scoată în evidenţă neconcordanţele între declaraţiile lui Jorge şi Alex Cifuentes, fraţii columbieni care au lucrat pentru El Chapo înainte de a deveni martori ai acuzării.

Judecătorul Brian Cogan a apreciat că juriul îşi va putea începe deliberările vineri, după ce procuratura îşi va prezenta concluziile miercuri, iar avocaţii apărării îşi vor susţine pledoariile finale joi. Dacă juraţii îl consideră vinovat, Guzman, în vârstă de 61 de ani, ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272