REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Procuratura din Ungaria: Viktor Orban nu a comis o infracțiune prin discursul de la Tușnad

Procuratura din Ungaria: Viktor Orban nu a comis o infracțiune prin discursul de la Tușnad

Replica API 19 august 2022 | 00:00 963

Deputatul maghiar Ágnes Vadai, din Coaliția Democrată, l-a întrebat pe procurorul general maghiar Péter Polt de ce nu au luat măsuri împotriva „discursului teoriei rasiale" al lui Viktor Orban rostit în România la Tușnad.

Viktor Orban

Potrivit politicianului DK, este grav, inacceptabil și ilegal faptul că procuratura maghiară nu a deschis o anchetă, chiar dacă "conform Legii fundamentale, legislația din Ungaria este obligatorie pentru toată lumea". „Articolul 29 prevede că Parchetul trebuie să ia în mod consecvent măsuri împotriva oricărei fapte ilicite", arată acesta, scrie stiripesurse.ro.

În special, deputatul din opoziție a subliniat că o serie de tratate internaționale interzic, de asemenea, discriminarea.

Procurorul general Péter Polt a evaluat cererea scrisă transmisă de Agnes Vadai ca fiind o plângere, pe care a înaintat-o Parchetului Central de Anchetă, transmite presa maghiară. Cu toate acestea, Parchetul Regional de Anchetă din Budapesta a respins plângerea în temeiul articolului 381 alineatul (1) litera (a) din Legea privind procedura penală. Cu alte cuvinte, au constatat că, pe baza datelor de care dispunea, discursul raportat nu a fost o crimă, se arată în răspunsul din documentul oficial, arată sursa citată.

Discursul lui Viktor Orban de la Tușnad a dat naștere multor reacții. Potrivit vicepreședintelui Comisiei Europene, toți aparținem aceleiași rase umane. Potrivit lui Frans Timmermans, rasismul este o invenție politică toxică. O parte a intelectualității maghiare din Transilvania a inițiat o petiție din cauza discursului premierului ungar.

Într-o declarație, Ambasada SUA a condamnat "toate ideologiile, liniile politice și retorica care fac loc doctrinelor de ură și dezbinare". Mai mulți membri ai Academiei Maghiare de Științe au inițiat o petiție online pentru a protesta împotriva părții despre amestecul rasial din cadrul prelegerii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atat pe Viktor Orban cat si pe procuratura de cacat din Bozgoria!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102