REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Procurorii anticorupţie, la uşa primarului Robu

Procurorii anticorupţie, la uşa primarului Robu

Replica API 29 octombrie 2014 | 00:02 212

Procurorii anticorupţie au descins, marţi, la Primăria Timişoara, de unde au ridicat mai multe documente pentru a completa două dosare aflate în lucru la DNA Timişoara. Este vorba de anchetele care privesc un schimb de terenuri efectuat în defavoarea municipalităţii şi modul prin care s-a produs un prejudiciu de peste 8,5 milioane de lei în bugetul primăriei, constatat iniţial de către inspectorii Curţii de Conturi.

Tamaş Schiffbeck, şeful Serviciului teritorial Timişoara al DNA, a confirmat descinderea procurorilor anticorupţie la primăria condusă de Nicolae Robu, pentru ridicarea unor documente în dosarul ”Acvariul”. Este vorba de ancheta în care procurorii verifică modul prin care Primăria Timişoara a răscumpărat un imobil, precum şi o parte a pasajului din Piaţa Operei, afacere prin care administraţia municipală ar fi fost prejudiciată cu cel puţin trei milioane de lei.

Tot marţi au fost ridicate documente şi înscrisuri care privesc dosarul ”Rogera”, o firmă privată care avea ca obiect de activitate curăţenia în gări, dar care se ocupa de spaţiile verzi din Timişoara, după ce a câştigat o licitaţie ”pregătită” pentru ea. Inspectorii Curţii de Conturi au constatat, în urma unui control efectuat la Direcţia Mediu Urban, din primăria timişoreană, că firma Rogera ar fi încasat ilegal suma de aproape 4,6 milioane de lei. Societatea Rogera este protejată de către senatorul liberal Ben Oni Ardelean şi a fost ajutată de către viceprimarul liberal al Timişoarei, Dan Diaconu, să câştige licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi din trei zone ale oraşului de pe Bega.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108