REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Procurorii au descins la Primăria Mangalia. Cristian Radu s-a făcut nevăzut?! Video

Procurorii au descins la Primăria Mangalia. Cristian Radu s-a făcut nevăzut?! Video

Mirela PASCAL, V.S. 10 iunie 2023 | 00:00 15642

DNA ConstanÈ›a a descins È™i la Primăria Mangalia, pe 7 iunie a.c., în aceeaÈ™i zi în care au luat la puricat documentele Consiliului JudeÈ›ean, în speÈ›a ce are legătură cu achiziÈ›ia serviciilor privind amenajarea de spaÈ›iu verde. La mijloc este È™i o societate care a câÈ™tigat, pe bandă rulantă, contracte cu primăriile din judeÈ›ul ConstanÈ›a. La Mangalia, societatea Dimitris Garden, căci despre ea este vorba, a bifat circa 1 milion de lei anul trecut. Anterior, mult mai mulÈ›i bani. DirecÈ›ia de AchiziÈ›ii a dat explicaÈ›ii procurorilor, ulterior aceÈ™tia din urmă au plecat de la unitatea administrativ teritorială cu o serie de documente. Precizăm că direcÈ›ia de AchiziÈ›ii e condusă de bunul prieten al lui Cristian Radu, Călin Didi George. DeÈ™i se vehiculează că Radu a „fugit” din È›ară după descinderea DNA, Replica l-a contactat pentru un punct de vedere. Vizibil iritat, acesta... culmea, ne-a răspuns È™i ne-a precizat că este unde vrea el să fie È™i că nu are nicio treabă cu DNA. Oare?

Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Video

DNA ConstanÈ›a a descins pe 7 iunie la Consiliul JudeÈ›ean ConstanÈ›a, Ermil Chelariu, È™eful DirecÈ›iei Generale Administrarea Domeniului Public È™i Privat, fiind audiat de procurori în legătură cu niÈ™te achiziÈ›ii ce vizează spaÈ›iile verzi. Însă, în acelaÈ™i dosar, anchetatorii au mai descins la două primării, una dintre acestea fiind Mangalia, mai exact DirecÈ›ia de AchiziÈ›ii. Verificările au legătură serviciile de achiziÈ›ie peisagistică de la o societate înfiinÈ›ată în anul 2018, firma Dimitris Garden, cu sediul în Mihail Kogălniceanu. Probabil cineva supărat că firma cu pricina câÈ™tigă prea multe contracte a făcut sesizarea la DNA.

Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Videocontractele firmei Dimitris Garden, cu primăriile din judeÈ›, È™i instituÈ›ii, în 2022

În anul 2022, Primăria Mangalia i-a plătit societății cu pricina circa 1.000.000 lei. AchiziÈ›ia s-a făcut, cel mai probabil, prin DirecÅ£ia AchiziÅ£ii, InvestiÅ£ii ÅŸi Programe de Dezvoltare, condusă de Călin Didi George.  Însă, până anul trecut, Dimitris Garden a câÈ™tigat contracte cu duiumul de la Mangalia, atât în 2020, cât È™i în 2021. Iată mai jos tot ce a putut face în Mangalia:

Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Video

Unele din contracte, însă, vizau închirierea, către Primăria Mangalia, a unei cisterne ca să ude florile.
Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Video
 
Însumate, pentru aceste contracte încheiate în ultimii patru ani, Mangalia a plătit 100.000 de euro. Oare câte cisterne ar fi cumpărat cu aceÈ™ti bani?
 
Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Video

Reprezentanții firmei n-au fost audiați de DNA

AÈ™a cum spuneam, Dimitris Garden SRL a fost înfiinÈ›ată în anul 2018, are sediul în satul Mihail Kogălniceanu È™i se ocupă de „cultivarea altor plante din culturi nepermanente”. Încă de la înfiinÈ›are a bifat profit, însă în anul 2021 acesta a explodat: 429. 828. Anul trecut, a fost ceva mai mic, de 333.362, cu o cifră de afaceri de 1,8 milioane de lei.

Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Videocontracte cu primării, în 2022

Nu înÈ›elegem însă cum firma a reuÈ™it să facă față tuturor contractelor, cu 0 angajaÈ›i?! ReprezentanÈ›ii firmei ne-au spus că n-au legătură cu DNA, că nu au fost chemaÈ›i la audieri, iar toate contractele bifate cu statul sunt cât se poate de legale. 

Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Video

Asociat unic în cadrul firmei È™i, totodată, administrator este Iuliana Georgeta Buzău, care a avut contracte È™i cu Năvodari, È™i multe alte primării din judeÈ›. Cea dintâi a fost vizitată, È™i ea, de anchetatori.

Radu: Sunt unde vreau să fiu!

Revenind, l-am contactat pe Cristian Radu, mai ales că se zvoneÈ™te pe moÈ™ia sa că ar fi „fugit” din È›ară, nefiind de găsit. Ne-a răspuns È™i, întrebat dacă se află în Mangalia, ne-a spus că este unde vrea el, precizând, totodată, că nu are nicio treabă cu DNA. Curios că spune acest lucru, având în vedere că DNA i-a pus sechestru pe avere, într-un alt dosar aflat în faza de cercetare penală, alături de el, fiind implicate È™i alte persoane din primărie, printre care secretarul Petrina Boiță, dar È™i acelaÈ™i Călin Didi George, È™eful de la AchiziÈ›ii. Acesta a fost consilier la Garda Financiară, când Radu era È™ef, dar o mai făcea È™i pe È™oferul pentru Radu, atunci când era nevoie. SoÈ›ia lui Didi George lucrează, È™i ea, în Primăria Mangalia.

Procurorii au descins la Primaria Mangalia. Cristian Radu s-a facut nevazut?! Video

Călin Didi George are sechestru pe avere până la concurenÈ›a sumei de 12.703.233,15 lei.  Dosarul are legătură cu achiziÈ›ia unor contracte de servicii juridice, încheiate cu Casa de Avocatură “Grimberg ÅŸi AsociaÅ£ii”.

”A fugit primarul?”

Și consilierii locali din Mangalia se întreabă dacă nu cumva a fugit primarul! ”A fost un zvon fals, dar a fost o consecință a faptului că DNA a fost la primărie”, spune Menabit Ozghiun, care a mai precizat că Radu nu trebuie să plece aÈ™a, prin fugă, din primărie, ci că trebuie umilit. În video de mai jos Menabit Ozghiun arată mangalioÈ›ilor cum se plantează florile în Mangalia È™i, mai ales, pe câÈ›i bani.

Video

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si acum face combinatii pentru ca are de dat o suma mare si scapa , asa se lauda ca cu cat fura mai mult nu simte spaga.Asa ca cat este liber si pe functie rupe bugetul primariei pentru cativa ani
2
0
Daca procurorii au stima de sine, si daca ar analiza in concret: anveloparea blocurilor, contractele cu spatiile verzi, aleea teilor, proiectul green, ridicarea selectiva a deseurilor, contractarea serviciilor avocatiale in conditiile in care are juristi in primarie, padurea cat si anihilarea comerciantilor, cu siguranta ar avea temei pentru o sanctiune cu executare. Intrebarea este, se vrea sau nu?!?
2
0
de ce nu merg procurorii si la primaria lui chitac sa vada de ce nu a marit si salariile angajatilor de la dgas care sunt tot ai primariei. asta pentru ca este in raca cu viceprimarul care araspuns de dgas?
1
0
Sa l mănânce Mocea de kkt
0
0
Dar la valul lui Traian când descind ? Sa vadă acolo atribuiri
1
0
Doresc sa rectific un comentariu.Nae a dat 5o mii euro spagă.30 mii in parcare la lidl si 20 mii in fata primăriei.doar nu credea poponarul ala drogat ca eu nu mă asigur.O sa ti iasă prietenia cu moldovan pe nas bulangiule.Am si eu dungi pe umeri.Am filmari si inregistrari cu voi cand luati spagi si cereti dreptul.petcu,maganu,sebat,iorgus,sava,etc.a*****a capraru ce mai zice.scrie de voi la greu.blonda cu e class e bine?
1
0
DNA sa verifice in amănunțit și toate clădirile construite de Radu Cristian ( om fără caracter). Aici fac referire la toate clădirile Sophra. De unde poate avea domnia lui dintr-un salariu de angajat al Poliției economice și de primar suficienți bani sa ridice hoteluri cu 8-9 nivele. De 2 ani terorizează toți agenții economici din Mangalia și din Stațiuni. DNA ul facă dorește îl poate trimite pe Radu Cristian pentru mulți ani la studii la universități precum Poarta Albă.
3
0
Murad este la ALDE, nu mai este demult coleg de partid cu Menabit, la ecologisti. Nu l-au tolerat in PER. Nu s-au inteles bine niciodata. Murad a vrut sa-l scoata pe Menabit din PER, dar l-a scos Menabit pe Murad din PER. Apoi Murad a fugit in Liban, pentru ca il cautau mascatii. Menabit nu-i da voie lui Murad sa mai candideze in Mangalia, Murad a revenit in tara dupa ce a jurat ca nu mai candideaza la Mangalia. Radu Cristian a dat dispozitie vara trecuta sa fie oprita circulatia in Neptun ca sa faca Murad un kitsch de eveniment, in timp ce Radu a anulat festivalul international promovat de Menabit, cu cateva zile inainte, cand erau deja cumparate (din sponsorizarea lui Menabit) vizele, biletele de avion si cazarea pentru 500 de participanti. O candidatura a lui Murad la Mangalia ar ajuta pe Menabit, ar ucide propaganda lui Radu. Iar daca Murad nu candideaza, propaganda lui Radu ajuta la cei care au votat pe Murad, ca sa voteze Menabit.
0
0
Radule da aia 55000 euro care i ai luat șpagă de la NAE Negrea cand ii dai inapoi? Vezi ca omul e pornit sa se duca la Dna sa te denunțe. Ne plange fisu pe umar cica pentru spațiile alea de Jupiter de pe plaja nu l ai rezolvat desi ai încasat banii
3
0
Rahat pisat.2 10 proba de microfon. Ma pis pe tine t***r imputit vandut lu murad
0
0
Reporter, o sa afli faptele invinuite in curand. Saptamana viitoare va fi comunicatul DNA.
2
0
Deci, nimeni in comentarii nu poate spune nimic concret despre o fapta comisa. In acest caz acuzele aduse prin comentarii sunt strict aberații.
3
6
Nu este deloc OK sa ai doua bluze cu fermoar una peste alta si pulover de tataie deasupra (desi varsta cam asta e). Cele doua fermoare nu au nici o scuza.
1
2
De cand incaseaza de la Murad parca Ozzy a devenit om de afaceri. Numai in plimbari sta săracul asta. Replica cam cat incasati bineinteles conform unui contract de la Murad prin intermediul tembelului de Ozzy?
6
4
a fost anuntat ca vine dna. sunt mana in mana toti. judecatori, procurori, politicieni, interlopi, toti fura pe carca cetateanului cinstit si p***t. trebuie batuti cu pietre in public, ca pe vremuri. romani, trezeste te!!
9
4
Raim Iuzeir construiește legal în Portul Turistic ?Nas în nas cu Politia Locala.Politie locala dubios de tacuta.Fara pancarta .
6
2
Bogdan catalin vinde droguri ! 0785309260 !
3
0
Sunt peste 100 de blocuri construite pe plaje sau in apropierea lor cu autorizatii de constructie false. Pe aia nu-i vedeti? Sau il arestati doar pe primar sa para ca faceti ceva ?
11
3
La anul cand vor fi alegeri sper ca locuitorii orașului să i arate locul lui Radu adică departe orașul Mangalia
14
4
Sper sa putrezească în pușcărie și el și Ion codruț și toate proastele din primărie care se cred Dumnezeu
17
3
pnl = psd = centre de comanda ale crimei organizate. Hai la vot, hai la vot!
10
5
Aveti mare grija ca omul este mafiot,ne este frica sa spunem ce avem pe suflet,daca zici ceva nu mai vezi un act din Primarie,distruge familii fara sa clipeasca!Sopra...
18
5
Nu cred ca exista furaciuni mai mari pe achizitii publica ca la Primaria Navodari condusa de Chelaru Florin zis Haplea ! Cata spaga da Gruparea Stroie Stroie sa-l protejeze pe Haplea ? DNA fa-ti treaba si la Primaria Navodari , vezi cat fura si Viceprimarul Dumitrascu Aurelian dar mai ales scroafa de Mara l*****a !
10
2
Zici DNA si tragi apa
12
4
sintem blestemati: primari care se pricep numai la borduri si spatii verzi si alea cu cintec. de ex. la trocadero am avut trandafiri. o frumusete. acum la inceput de vara, este tot un maidan.
13
2
Îl găsim noi pe primarele Radu, îl găsim și o sa fie acolo unde vrem noi nu unde vrea el sa fie !!!
13
3
Degeaba incercati sa-l faceti sageata pe resapatul ala de cap de oaie, ca nu valoreaza nimic. Zero barat!
10
8
Administrator este Iuliana? Nu este Tase Caraiola ?
9
4
E foarte frumos in Mangalia. Coronamentele sunt belite sistematic,in loc de copaci zici ca avem niste ciomege. Spatiile verzi sunt barbierite astfel incat sa fie zona uscata,nu verde. In combinatie cu imputiciunea strazilor,a prafului din cauza vesnicelor sapaturi care nu se mai termina,avem o atractivitate deosebita pentru turisti. Parca e un concurs de slutire a orasului. Si asa mangaliotii o duc foarte p***t,salariile din zona fiind de tot rahatul,nici macar mediul incare traiesc nu este in regula. Dar de unde asteptari? Si ,, la case mai mari'' e la fel. Nu vedeti ca in toata tara sunt aceleasi borduri,pavele,stiluri de ,,mobilier stradal'' ? Parca e ordin pe unitate sa fie uniformizare. De unde gust pentru estetica la astia? Manelizare in toate ,pentru toti.
14
5
Murat, degeaba incerci sa-l cresti in sondaje pe slugoiul Menabit,lumea s-a convins de el si nu mai da doua parale pe tatarul tau.Nici tatarii lui din Mangalia nu-l voteaza,cu toti stim cine este…O fi Radu cu bubele lui dar nu-l poti compara cu slugoiul tau!
18
15
dna,verifica cum se fac blocuri in rezervatie naturala neptun,limga biserica de neam p***t,ea insasi facuta in rezervatie! cum se defriseaza padurea cap aurora,olimp,s.a distrus saturnul si venusul deja,ptr blocuri de neam p***t in cate nici macar prostii nu vor sta.A pus pomii mama analfabeta a lui iorgus si radu,de.i defriseaza incultii astia neterminati????
15
5
si la navodari la fel
11
3
Cu executare
16
4
Poate de data asta il arestati a furat maxim banii statului , se lauda ca imparte cu gigi stefan si el il protejaza . Poate DNA opreste jaful banilor.
21
7
Zici că e Beynur aşa mafiot pare. Ce politicieni bagabonți avem
22
4
hai cu dna si in primaria constanta. la inchisoare cu chitac si gasca de hoti!!!
18
5
Dar pe Merla si Chitac cand ii vedem scosi din Primarie legati unul de celalalt? Astia merita puscarie pe viata pentru ce au facut din acest oras odata minunat. Pe Merla o ocoleste DNA indiferent de Primarul care a fost in functie. A strans sute de milioane de euro si a devenit intangibila! Ce face banul...!!! Stat mafiot... vorba unui clasic in viata care s-a basit în nasul nostru asa cum o fac toti care i-au urmat... pentru ca le permitem. Trezireaaa!
17
5
Ce am găsit noi aici la Radu păcălici Unde ai fugit Radule că ai musafiri Poate ai primit vreun cadou o excursie la Santiago
17
8
10n gura de p***t
6
6
Dar la comuna ciobanu jud constanta pe cand domnii procurori si prieteni mascati pe cand...pana cand o sa mai fie jegu asta de gurgu primar..neam saturat de el si de gloata lui de c***e...toate zdrentele din ciobanu si de pe o raza de 40 km lea angajat la primarie..nu de alta dar sa aiba si el ce f**e...jos gurgu muistu
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272