REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Procurorii DNA au clasat un dosar al Elenei Udrea! În 2015, a fost arestată!

Procurorii DNA au clasat un dosar al Elenei Udrea! În 2015, a fost arestată!

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 1776

DNA a clasat dosarul Microsoft în care era implicată și Elena Udrea pe motiv că fapta nu există. Este vorba despre primul dosar, cel în care fostul ministru al Turismului a stat 7 zile în arest preventiv la începutul anului 2015. Ancheta a pornit de la denunțurile lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică.

DNA a clasat dosarul Microsoft în care era implicată și Elena Udrea pe motiv că fapta nu există. Este vorba despre primul dosar, cel în care fostul ministru al Turismului a stat 7 zile în arest preventiv la începutul anului 2015. Ancheta a pornit de la denunțurile lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică.

Acuzată de procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru

Elena Udrea a fost acuzată de procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru de trafic de influență, spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere.

"În anul 2013, pe fondul cercetărilor efectuate de Direcția Națională Anticorupție în legătură cu derularea contractului de licențiere Microsoft și a măsurilor asigurătorii dispuse față de un om de afaceri vizat de anchetă, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiție. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranșe în perioada iulie 2013 – februarie 2014", arăta DNA într-un comunicat, în 2015, potrivit știripesurse.ro.

"Având în vedere obligația legală de a-și declara averea, faptul că, în perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora. Potrivit art. 29 alin. 1 lit. c din Legea 656/2001, dobândirea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni, constituie infracțiunea de spălare a banilor.

Ce reiese din probatoriul administrat

Din probatoriul administrat până la acest moment, rezultă că inculpatul Cocoș Dorin a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, sumele de bani obținute cu titlu de folos necuvenit din săvârșirea acestei infracțiuni fiind utilizate în achiziția de imobile și pentru creditarea societăților. De asemenea, există acte (contracte de împrumut, chitanțe, contracte de vânzare – cumpărare imobile) și declarațiile de avere din perioada 2009 – 2014, din care rezultă că suspecta Udrea Elena Gabriela cunoștea proveniența fondurilor utilizate pentru achiziționarea de bunuri comune, având cunoștință și de intenția inculpatului Cocoș Dorin de obținere a unor chitanțe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori", mai arătau procurorii DNA, în ianuarie 2015, într-un comunicat.

Elena Udrea a fost plasată iniţial sub control judiciar, în ianuarie 2015, iar în februarie s-a obţinut avizul pentru arestarea sa. Arestată preventiv, Udrea a obţinut după 7 zile revocarea măsurii.

Vizată și în alte dosare

Udrea mai este vizată în trei dosare DNA, aflate în faza de judecată: Gala Bute (unde a fost condamnată definitiv, însă procesul s-a reluat în faza de apel, din cauza nelegalei constituiri a completului de judecată), Hidroelectrica (unde Udrea este judecată alături de Dan Andronic) şi dosarul care vizează finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce am spus eu, gura proasta am, asa este...a scapat....si cu bani, si cu proprietati....vai noua fratilor, altii pentru 3000 de lei fac 5 ani de puscarie.....nu au relatii
5
0
daca a fost o ilegalitatea sa vad ca acuma tipa va cere acelor procurori despagubiri materiale serioase ,pentru circul ce s-a facut .Sunt tare curios.
2
1
incet..lent...pe furs...pe blat...toate dosarele se claseaza..dar numai pentru...UNII...asta-i..ROMANIA...
12
0
1. In baza carei legi ciopartite a considerat procurorul ca fapta individei nu exista? 2.Cand CCR l-a salvat pe turnatorul Petrov membrii acelui CCR erau escroci?????
5
2
Mai papagalilor care va tot laudati ca trebuie sa te duca capul,sa studiezi mult pentru ca sa ajungi judecator sau procuror,ia explicati voi acum cum a fost posibil ca timp de cinci ani sa judecati cazul asta pe fond cu mai multe termene si infatisari in instanta si acum dupa cinci ani de zile sa va dati seama ca fapta nu exista,adica ati judecat NIMIC. Adica in cinci ani de zile niciun specialist"pentru ca voi sunteti speciali"nu si-a dat seama ce scrie in dosar ?,sau sunteti niste corupti care actionati la comanda aparand infractori si subminanand economia natioanala a Romaniei.
8
0
A fost laudata de actualii lideri PNL,azi vopsiti in PNL ! Laudata,linsa peste tot,invidiata de alte tute,apreciata de multe milioane de romani care azi se dau ca nu e asa,adica de fapt ei fiind mai curve. Femeia asta arata, ca si alte personaje din politica romaneasca,cum romanii pot fi condusi de orice ticalos care vrea sa faca asta . Romanii doar zumzaie ca mustele,nu lupta pentru adevarata democratie pe care de fapt nici nu o vor,ca asta implica niste reguli de civilizatie,sunt un neam usor de dus de nas de fapturi ca Udrea,Iohannis,Base si alte odiosenii.
9
1
Dupa ce ALDE Ciordache si alti borfasi pesedei au macelarit legile in parlament acum scapa cu toti de parnaie, sa nu uitam si escrocii de la CCR.
10
4
Justitia in Romania NU EXISTA!Ea se aplica doar la cetatenii fara relatii cu securitatea vesnic prezenta
14
1
In aceasta tara de 30 de ani sau furat numai gaini si oglinzi de masini. Au dreptate judecatorii, politicienii nu au furat nimic , averile lor vin de la martieni .
11
1
ce baieti buni avem in jjustitie. si miloshi
12
1
Pe cand arestarea celor vinovati de numirea de contabile la conducerea DSP-urilor?
8
3
DNA albiti-o de tot pe aceasta derbedoaica care a furat la greu si acum pozeaza in sfinta.
18
2
ba dna,v.a zis kovesi sa va faceti treaba!il scoateti pe iorgus ,o albiti pe udrea si arestati babe care vind patrunjel? la ce mai luati banii???
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212