REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Procurorii DNA îl vor în pușcărie pe medicul care a luat mită 10.000 de euro

Procurorii DNA îl vor în pușcărie pe medicul care a luat mită 10.000 de euro

Cristina BĂRBUCEANU 24 ianuarie 2023 | 14:39 7819

Medicul Beuran Mircea, unul dintre cei mai buni chirurgi din România, a fost achitat în dosarul în care a luat mită pentru scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Procurorii au contestat această decizie prin apel, apelul urmând a se judeca pe 21 februarie a.c.

Procurorii DNA il vor in puscarie pe medicul care a luat mita 10.000 de euroMircea Beuran

După ce a fost achitat, procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel București, cu termen de 21.02.2023.

Potrivit DNA, Beuran Mircea a fost acuzat după ce „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: Beuran Mircea, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în Comunicatul DNA.

Procurorii DNA il vor in puscarie pe medicul care a luat mita 10.000 de euroMinuta judecătorească

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interesant! Cel ce avea un post de pe care a putut da mita 10000 de euro, nu este cercetat, dar cel care a primit este judecat. Procuratura ar trebui sa se autosesizeze si in privinta mitei primite de reclamant iar justitia nepartinitoare sa-i judece in mod egal.
0
0
Cetatenii vor TOTI Medici care cer bacsis sa fie condamnati!
0
0
Omul acesta a facut ceva ,a salavat sute de vieti si merita si mita .Dar cei care au instrainat resursele romaniei distrugand viata a sute de mii de romani ,DE CE nu sunt priponiti ?Procurorii sunt cauza,se ocupa de ochii lumii ,doar de gainarii
3
2
Acum sa fim seriosi, pacientii vin cu plicul. Daca doctorul refuza plicul, pacientul crede ca e pe duca si intra in panica. Serios acum.
4
2
Bai, astia au legalizat bqcsisul pentru ospatari. De ce nu putem sa lasam bacsis la doctor? Cum pana mea, ospatarului ii pot lasa bacsis pentru serviciile lui, dar unui doctor nu pot. Asta e discriminare. Si unul si altul are salariu. De ce sa-i rotunjesc eu salariu unui ospatar, care munceste pentru patronul lui, carw patron face plua mare pe carca lui. Legalizati bacsisul si pentru doctori.
7
1
si in conducerea U E s a luat spaga si ce spaga ! Gunoierii, maturatorii, vidanjerii iau mai putin sau deloc!Medicii muncesc din plin, studiaza toata viata pentru a vindeca, cand te ingenuncheaza bolile disperarea e mare si ei mai gresesc,sunt oameni, dar si fac bine!
4
1
Cine nu ciordește in Ro?.
5
3
"există date și probe" nu inteleg de ce a fost achitat ? probabil pe tertipuri procedurale ca de obicei; lacomia strica omenia - asta este capitalismul : goana dupa cat mai multi bani cu orice pret este o boala foarte larg raspandita si justitia de oriunde ar fi nu poate face nimic
5
7
nu intra nimeni la parnaie. Vor procurorii sa mai ciupeasca ceva din averea doctorului. Mwie cu kkt la toti !!!
11
1
ca se fura la greu in aceasta tara tara, stim toti, dureros este faptul ca desi ministerul sanatatii are un buget IMENS, halatele albe tot fura, tot cer spaga, tot incompetenti, nesimtiti sunt, tot de sus trateaza pacientii! Sa exploatezi suferinta umana, e cel mai josnic lucru si totusi, asta se intampla zilnic in spitalele si policlinicile de stat! Si nici un spagar nu ajunge in puscarie ,desi sunt murdari 75% dintre ei!
9
5
Tara este ok. Oamenii sunt de cacat. Daca un doctor are tupeul sa faca in tara operatii pe care pana atunci le faceau doar afara, se cheama ca ongurile nu vor mai castiga bani. Inseamna ca vor face orice pentru cele cateva milioane pe care le-au pierdut. Asta este cazul Beuran. Ca si in cazul Magda Tita, daca vrei sa organizezi flagrantul si nu itit iese, rezolvi intr-un fel. Asta apropo de ce spunea domnul de mai jos… Dar p********l nu va fi niciodata vinovat de inscenare. Ca nu are cum. El stie la comanda cui s-a organizat totul!
11
4
tortionar Portocala care a fost achitat nu l contesta denea? Ala cum a fost achitat? A speriat o pe Kovesi ca o da in gat cu comenzile de arestari? In Romania se aresteaza medici performanti pe motiv ca au primit branza si oua de la pacienti multumiti. In toata Europa medicii primesc atentii de la pacienti. Si nu sunt arestati. Dar acolo nu exista usere. Iar procurorii nu raspund la comenzi politice ca in Romania.
17
11
Voi pe asta vreti să-l bage la închisoare, dita mai doctorul, cand vreodata!
6
6
Medicii sunt niste scursuri cu apucături ucigașe, ca un cancer al societății. Au făcut genocid in 2020 ignorând și refuzând să ofere tratament pentru bolile cronice de care sufereau oamenii doar că sa le iasă la număr decese pentru așa zisul covid.
21
14
In țara asta toată lumea fură,de la mic la mare fără să fie luați la întrebări.Cum să nu fure și amaratul din magazine pentru asi potoli foamea.
10
4
Oare la primăria Costinești cat este șpaga pentru înființarea și scoaterea la concurs a posturilor angajaților noi apăruți în schema.Poate ne lămurește doamna secretar și primarul comunei Costinești care au făcut pace pentru spaga ilegala pe care se primesc in plic odată cu dosarul pentru studiul.Secretara primarului și consilierul personal al primarului și sora primatului nu sunt străini de procedură ,având o parte din contribuție.Joaca Hora Unirii dând mâna hoți cu hoți împotriva comunei Costinești.
13
2
Bai, doctorul a fost achitat, deci nu a furat nimic....procurorii denea iar s-au facut de pateu, a miliarda oara. Mooee denea, mooe codruta, mooe serei!
22
12
doamne in ce tara traim , preotul fura , doctorul fura , politistul fura , asistentul fura
15
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272