REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Procurorii fac percheziții la o rețea care falsifica fișe medicale pentru obținerea permisului auto

Procurorii fac percheziții la o rețea care falsifica fișe medicale pentru obținerea permisului auto

Mirela PASCAL 23 februarie 2024 | 08:49 3594

La data de 21.02.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și lucrători de poliție judiciară din cadrul DGPMB Poliția Sectorului 4 – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare 12 autorizații de percheziție domiciliară,  fiind ulterior pusă în mișcare acțiunea penală împotriva a 9 inculpați (8 persoane  fizice  și  o  persoană  juridică -clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fișei medicale auto), cercetați  sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată.

Procurorii fac perchezitii la o retea care falsifica fise medicale pentru obtinerea permisului auto

Cum acționa gruparea

S-a reținut că, în perioada 16.08.2023 – 18.01.2024, inculpații, cu  sprijinul funcțional  și  material al  persoanei  juridice, prin intermediul căreia  au creat aparența de legalitate a  activității desfășurate, au constituit  un grup  organizat în scopul  săvârșirii  infracțiunilor  menționate  anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fișelor medicale grupa I și II pentru persoane care solicitau obținerea/reînnoirea permisului de conducere auto. În concret, membrii grupului au organizat un amplu proces de falsificare a fișelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialitățile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat. Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuție erau  eliberate  cu  calificativul „apt”, fără  ca beneficiarii  acestora  să  fi fost supuși  unui control  medical  real. La data de 22.02.2024, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de 5 inculpați, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți 3 dintre aceștia. În același context procesual, față de persoana juridică menționată a fost luată  măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfășurării activităților de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile. Pe parcursul urmăririi penale sprijinul tehnic a fost asigurat de către IGPR – Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și propunerea de luare a măsurii arestării preventive sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Să vedeți ce diplome de patru clase primare are falsificate in licență...Inteligenților,Transparentelor,Zderentolor cinstite
2
1
Unde mai exact ,,acolo,, ? In tara basmelor unde o intalnesti pe Alba ca Zapada ?
0
2
Acolo la permise de barci este totul legal fara falsuri, fara ascunzisuri si fara spaga.
1
11
la puscarie cu executare pe camera maxim
2
3
DUPA CE IA O PAUZA LA AUTO POATE SE MUTA SI PE LA CEI CARE SE OCUPA DE CELE DE BARCA. POATE POATE OR GASI CEVA PANA NU ESTE PREA TARZIU.
15
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436