Procurorii l-au plasat sub control judiciar pe scandalagiul din barul din Eforie
Procurorii l-au plasat sub control judiciar pe scandalagiul din barul din Eforie
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestScandalagiul care și-a umflat mușchii, în weekend, într-un bar din Eforie a fost plasat sub control judiciar. Nu are voie să părăsească țara, fără încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura, precum şi de a nu deține, folosi sau purta arme. El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
La data de 22.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 22.04.2024, până la data de 20.06.2024, inclusiv, faţă de inculpatul Nicolae Sorin Boncătă, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a din C. pen.
În cauză s-a reținut că la data de 19.04.2024, în jurul orei 22:50, inculpatul B.N.S. a intrat în incinta unui bar din localitatea Eforie Nord, având în mâini o macetă şi o toporişcă, după care a părăsit localul, la scurt timp.
Trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe
Inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, el fiind trimis în judecată la data de 10.04.2023 pentru comiterea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe durata controlului judiciar s-au stabilit în sarcina inculpatului obligaţiile de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura, precum şi de a nu deține, folosi sau purta arme. Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanța - Poliţia Oraşului Eforie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
CITEȘTE ȘI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News