REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Mar., 25 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6771
21.1° Constanța Marți, 25 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6771
 

Procurorii nu vor ca stăpânul de sclavi de la Ceamurlia să fie pus în libertate

Procurorii nu vor ca stăpânul de sclavi de la Ceamurlia să fie pus în libertate

Replica API 12 ianuarie 2016 | 15:30 473

Cauză declinată la Tulcea

Cauză declinată la Tulcea

Mihai Mişilaricu, care îşi ţinea sechestraţi angajaţii de la ferma din Ceamurlia, după modelul fraţilor Caratană, din Mihail Kogălniceanu, este la un pas de libertate. Pe 8 ianuarie anul curent, magistraţii Tribunalului Tulcea i-au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Însă, cum decizia nu a fost definitivă, procurorii au contestat-o la Curtea de Apel Constanţa, termenul fiind fixat pentru 12 ianuarie. Reamintim că patronul unei ferme situată în Ceamurlia de Sus, un afacerist constănţean, respectiv Mihai Mişilaricu, transformase locul într-un lagăr al terorii.

Îngrijitorii de animale, care au venit pentru a se angaja, pentru a câştiga un ban în mod cinstit, s-au trezit peste noapte că sunt sclavi. Nu aveau voie să părăsească ferma, decât pentru a merge cu animalele la păscut, nu aveau voie să meargă nici la magazin sau să vorbească cu lumea din zonă. În caz contrar, erau bătuţi şi înjuraţi. Nu aveau nici bani, nici documente personale, toate fiind la patron, care le asigura doar strictul necesar şi poate că nici acela.

Astfel, în martie şi apoi în mai, mai mulţi ciobani au fugit doar cu hainele de pe ei. Unii au fost prinşi şi aduşi înapoi, pe când alţii au reuşit să scape. Acesta a fost trimis în judecată pentru lipsirea de libertate în mod ilegal, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa. Pe 29 septembrie, competenţa a fost declinată în favoarea Tribunalului Tulcea, decizia fiind definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41394763044
5/49
27402873311
joker
13628161016