REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Procurorul general: Am fost acuzat de fapte pe care nu le-am făcut!

Procurorul general: Am fost acuzat de fapte pe care nu le-am făcut!

Replica API 10 aprilie 2019 | 02:08 437

Procurorul general, Augustin Lazăr, a demontat informaţiile apărute în presă potrivit cărora, în calitate de procuror delegat la Comisia de liberare condiționată a Penitenciarului Aiud, ar fi dispus sancționarea disciplinară a unor persoane condamnate penal, deținute în penitenciar.

"Doresc să clarific câteva aspecte privind primii ani ai carierei mele de procuror, din respect pentru adevăr, o valoare care mi-a ghidat anii în viaţă. Câteva instituţii de presă mi-au atribuit fapte pe care nu le am făcut. E prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. Nu sunt ofiţer, subofiter, agent sau colaborator al fostei securităţi sau al Serviciului de Informaţii. Activitatea unui magistrat cu funcţii de conducere a prezentat interes şi mereu s-au făcut verificări. Nu am nicio emoţie pentru orice verificare s-ar realiza.

Comisia de propruneri de eliberare în cadrul penitenciarului Aiud a fost prezentată in mod tendenţios. Sunt obligat să reiau precizarea potrivit căreia atribuţia nu era de a dispune punerea în libertate a unor condamnaţi. Procurorul nu e judecător. Aceasta era, ca şi acum, atributul exclusiv al instanţei. Comisia avea rolul de a verifica condiţiile şi inexistenţa rapoartelor de sancţionare disciplinare. Legea aflată în vigoare atunci avea aceleaşi prevederi pentru toate categoriile de condamnaţi. Instituţia liberării condiţionate este reglemenată şi în prezent, cu menţiunea că verificările sunt efectuate de judecător",a spus Lazăr, precizând, totodată, că "aceste atacuri sunt determinate de depunerea candidaturii pentru al doilea mandat".

"Sunt speculaţii manipulate public într-o manieră jenantă", a mai spus procurorul general.

În concluzie, Lazăr şi-a cerut scuze pentru pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, exprimându-şi, totodată, regretul pentru dramele şi suferinţele luptărilor anticomunişti.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au mai fost borfasi la conducere.Ne-a dat Dumnezeu escrocii si criminalii pe care ai avem ca sa realizam ce crima odioasa s-a facut in 1989 prin asasinarea lui Ceausescu,un om simplu dar care scosese Romania din evul mediu.Ceausescu ne-a lasat o Romanie ''la cheie''cu tot ce aveam nevoie,o forta economica si oameni educati. Dar criminalii care-au pus la cale lovitura de stat, hoti si atunci, ca si acum, dar care nu-si puteau etala averile frauduloase, l-au executat. NU POPORUL! POPORUL ATUNCI CA SI ACUM A FOST DEZINFORMAT, MINTIT, MANIPULAT. Cam ce vedem noi ca se intampla la latrina 3 acum.
7
0
remuse ia-l pe bolsevicul unu de mana si lingeti-mi cacatul manipulatorilor ordinari. Numai oltenii va cred. La videle cu voi muistilor ! Muie dragnea infractorul oltean, muie pesede !!!
9
0
Nici Hitler nu a ucis personal oamenii la Auscwitz. Stalin la fel,nu a avut cum sa-si omoare de unul singur milioane de oameni din elita rusa . Ceausescu nu a tras in decembrie 1989. Hai sa nu mai ne cacam pe ei de dictatori,ca de fapt ei au fost baieti buni,asa ca Lazar. Niste nevinovati stateau asa si priveau cu blandete la detinuti,le dadaeu ceai cu biscuit ,tigari,vorbeau frumos cu ei si acum apar unii care cica au fost torturati,asa ca sa supere niste bravi patrioti cu suflete mari. Bine ca Iohannis sprijina din inima asa zisii tortionari,PNL la fel. Ce ne-am face fara iubitii fascistoizi
3
9
Ca de obicei PSDisti arunca fumigene spunetine ma cine a furat tara dupa revolutie cine a distus Economia Nationala cine a vandut tot fara sa ierte nimic si acum tot ei spun UE si SUA au transformat Romania intro colonie,nu ma luati cu ce se facea pe timpul lui ceasca ca stim toti.Spuneti cine este vinovat pt. ce s-a intamplat dupa 1989 pana azi in Romania si incepeti cu nea Nelu.
9
2
Acum capitalisti buni care ne apara tara de rusi.
2
2
Procurorul General al Romaniei, dnl Augustin Lazar este linsat de o televiziune patronata de cel mai mare hot si condamnat penal. turnatorul securist dan voiculescu. Haznaua 3 este deja o televiziune a infractorilor,nu este credibila decat pentru hoti,interlopi,criminali ,fosti informatori si adevaratii tortionari,ca iliescu!! Infractorii au o tribuna asigurata la latrine,doar sunt conduse de un securist infractor !
11
3
tipic ciumei rosii- sa manipuleze ordinar orice adevar, in conceptia lor manipularea este cea mai sigura arma a succesului impus, creerele spalate si acum tind sa cred ca si nespalate reactionau la fel, micul, bera, plimbatul cu autocarele contra cost la vot si mitinguri-este modul de ase simti onorati, bagati in seama-utili dictatorului suprem , dictator caruia eu ii urez multi ani dupa gratii
9
2
In 90 un asemenea individ era demis de peste tot. Azi il tin in brate multi. De fapt il tin in brate doar pentru ca pare contra PSD. Orice comunist chiar prieten cu tortionarii daca e impotriva PSD e bun. Care mai sunt comunistii ? PSD sau astfel de impostori morali ascunsi in bratele PNL, usr, etc precum lazar? In 1989 am iesit degeaba in strada !!! Chiar si asta contesta unii din PNL si zic ca am iesit la intamplare. De fapt PNL de azi este adunatura de securisti ai lui Base
4
7
O alta exagerare lansata pe piata de televiziunile de casa ale psd-ului. Daca acceptam faptul ca Lazar este vinovat pentru ca nu s-a transformat intr-un procuror disident al regimului politic, trebuie sa acceptam si ideea ca toti cei care au trait acele vremuri fara sa fie oponeti ai regimului, se fac vinovati de colaborationism cu partidul comunist .
10
6
Cine se scuza, se acuza ,ce caracter ,cata minciuna ,cat tupeu la un asemenea om !Bai frate ne minte in direct la fel ca Kovesi , fara sa-i tresara un muschi ,fara sa clipeasca!Mai mare rusinea ca procuratura sa aiba un asemenea om in fruntea sa . Despre asemenea oameni fara constiinta ,fara caracter nu trebuie scris un rand ,pomeniti sau amintiti ,doar ignorati !
12
11
Tortionaru tot tortionar ramani..,,Auzi ,,Tortionaru judeca crimele comunismului,,Si voi stati cu limba afara sa va faca dreptate,,Da-ca a fost lovitura de Stat de ce mai sunt Revolutionari?
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212