REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
32.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Procurorul l-a pus în libertate pe tânărul care a ameninţat-o pe Maia Morgenstern

Procurorul l-a pus în libertate pe tânărul care a ameninţat-o pe Maia Morgenstern

Replica API 29 martie 2021 | 00:00 1485

Tânărul de 25 de ani, cu probleme psihice, care a ameninţat-o pe actriţa Maia Morgenstern şi i-a transmis mesaje antisemite va fi cercetat în libertate. După ce iniţial a fost reţinut, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a decis să-l plaseze pe tânăr sub control judiciar.

Maia Morgenstern

"În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În urma activităților de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (...)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală.

Activitățile investigative desfășurate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Combatere a Criminalității Organizate", transmite IGPR, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tanarul bolnav psihic cred ca a fost ales pentru operatiune,iar adevaratii autori sunt si vor ramane necunoscuti.
0
0
Ei si care-i problema cu faptul ca omul este in libertate? Mare actrita vrea sange pt o amenintare venita din partea unui om bolnav psihic.
1
4
S-a dezumflat diversiunea AUR, pacat ca stimata actrita s-a bagat in combinatie. Sper ca cercetarile sa continue.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510