REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Producătorii de alimente bio, încurajați de ONG Mare Nostrum, în cadrul târgului 'Cadouri din natură'

Producătorii de alimente bio, încurajați de ONG Mare Nostrum, în cadrul târgului 'Cadouri din natură'

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:14 500

Pe 4 și 5 octombrie, ONG Mare Nostrum organizează Festivalul Internațional Organic “Cadouri din Natură”, în cadrul căruia vor participa producători de alimente bio din Constanța și din Dobrich/ Bulgaria. Evenimentul face parte din proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” și se va desfășura în Tomis Mall Constanța. Pentru a încuraja producătorii locali, nu va exista taxă de participare pentru expozanți.

Producători din Constanța și Dobrich/Bulgaria vor fi prezenți pe 4 și 5 octombie la Festivalul ”Cadouri din natură” organizat de ONG Mare Nostrum. Festivalul are ca scop încurajarea producătorilor autohtoni locali de a-și dezvolta afacerea și de a face schimb de experiență cu producători similari din Dobrich/Bulgaria: ”Acest festival este o activitate a unui proiect mai mare, care se numește Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network. După ce producătorii români au participat la un eveniment similar în Dobrich, acum a venit și rândul nostru de a-i invita la Constanța pe producătorii din Dobrich și de a prezenta publicului de aici produse realizate în fermele din Bulgaria. Este un schimb de experiență, benefic pentru toate părțile direct implicate”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator proiect.

Pentru a încuraja producătorii locali, taxa de participare la acest eveniment nu există: ”Nu ne dorim să concurăm cu marile evenimente de profil, ci vrem doar să arătăm că se poate și că există o șansă reală de promovare pentru producătorii de alimente bio. Este un eveniment mai mic, așa că taxa de participare nu există. Producătorii vor putea expune gratuit, vor putea să își vândă produsele, dar ceea ce sperăm noi este ca schimbul de experiență să fie cuvântul cheie al acestor zile”, a adăugat Anca Maria Gheorghe.

În cadrul evenimentului, consumatorii pot descoperi produse organice, naturale și diverse, de la producători locali, din județul Constanța și regiunea Dobrich.

Tot pentru a încuraja producătorii locali, a fost lansat recent un webportal, pe care producătorii de alimente bio se pot înscrie și pot afla cele mai recente noutăți despre cadrul legislativ al domeniului care îi interesează și unde beneficiază de instrumente și sugestii pentru a-și promova afacerea.

Producătorii se mai pot înscrie ca participanți la acest târg până pe data de 3 Octombrie 2018.

Proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” încurajează activitatea antreprenorială, în rândul persoanelor din zona transfrontalieră Constanța-Dobrich, în special a celor interesați de producția de alimente ecologice, de livrarea și promovarea acestora, oferind posibilitatea de dezvoltare a unei nișe și susținerea unei economii durabile.

Proiectul “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marea Noastra se zice la noi fraierii cocliti...Cati bani ..lei iau de la Stat.....Azi am vazut-o pe Marioara Cojoc , vopsita cu rosu in par...mare politiciana..........
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272