REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Joi, 7 Nov. 2024
Anul XX Nr. 6906
3.4° Constanța Joi, 7 Noiembrie 2024 Anul XX Nr. 6906
 

Produsele din carne de porc se vor scumpi, în pragul sărbătorilor de iarnă. Vezi cu cât

Produsele din carne de porc se vor scumpi, în pragul sărbătorilor de iarnă. Vezi cu cât

A.F. 13 octombrie 2024 | 00:00 1177

Ca în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, carnea și produsele din carne de porc se vor scumpi. Producătorii dau ca sigură o majorare de până la 20%.

Produsele din carne de porc se vor scumpi, in pragul sarbatorilor de iarna. Vezi cu cat

Prețurile la carnea de porc vor crește semnificativ în perioada Sărbătorilor de iarnă, conform specialiștilor din industrie.

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context, România va fi nevoită să importe cantități mari de carne de porc pentru a face față cererii din perioada sărbătorilor.

Prețurile vor crește încă din luna noiembrie

Producătorii de carne de porc au avertizat că prețurile vor începe să crească încă din noiembrie, iar această tendință va continua până la Crăciun. În prezent, doar 20% din carnea de porc consumată în România este produsă local, restul provenind din importuri. Aceste importuri aduc cu ele și costuri suplimentare, cum ar fi taxele de transport și distribuție, care contribuie la scumpirea produsului final.

În piețe, prețul actual al mușchiulețului de porc este de aproximativ 45 de lei pe kilogram, pulpa de porc costă între 25 și 30 de lei, iar cotletul depășește adesea 30 de lei pe kilogram. Se preconizează că aceste prețuri vor crește începând cu 15 noiembrie, pe fondul unei cereri crescute din partea consumatorilor care se pregătesc pentru sărbători.

Conform datelor statistice, în ultimul an, prețul cărnii de porc a crescut deja cu peste 2%, iar specialiștii din industrie se așteaptă la o continuare a acestui trend până la finalul anului. În condițiile în care cererea pentru carne de porc este ridicată în perioada sărbătorilor, lipsa producției interne va determina și anul acesta un val masiv de importuri, scrie realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

AUR Ovidiu Cupsa Mohammad Murad
PSD Felix Stroe
PNL Bogdan Hutuca Silviu Cosa
USR Stelian Ion Remus Negoi
PSD Brailoiu

COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cumparati mai putin, nu mai faceti 2000 de sarmale si tampenii, nu mai ajungeti pe la spital de indigestie, lasa ca va face bine putina economie. daca nu se cumpara, nici preturile nu se mai duc in sus.
0
0
Mancamiatipula de jeguri ati distrus tot si oieritul ,mancam din polonia si ungaria
7
0
Si care i noutatea?De paste ouale si mielul.
10
0
mancam carne din ungaria, germania, austria , spania , italia, olanda, belgia , polonia , franta ,pasari inghetate de zece ani din america, tari care au profitat si profita de distrugerea zootehniei romanesti si a tot ce a fost bun in tara!
11
0
multumim fermierilor si gogosarului de ministru al agriculturii( care minte in ultimul timp de ingheata apele). marirea subventiilor ar fi binevenita, la circiuma din sat pe caiet, i-am pacalit si anul asta!
10
0
Nu se vor scumpi ci vor fi scumpite de catre bisnitarii care se dau afaceristi. Doar clientii trebuie sa simta criza, bisnitarii nu
20
0

REPLICA


LOTO

6/49
82119204218
5/49
371027201611
joker
4115181672