Produsele din carne de porc se vor scumpi, în pragul sărbătorilor de iarnă. Vezi cu cât
Produsele din carne de porc se vor scumpi, în pragul sărbătorilor de iarnă. Vezi cu cât
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCa în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, carnea și produsele din carne de porc se vor scumpi. Producătorii dau ca sigură o majorare de până la 20%.
Prețurile la carnea de porc vor crește semnificativ în perioada Sărbătorilor de iarnă, conform specialiștilor din industrie.
Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context, România va fi nevoită să importe cantități mari de carne de porc pentru a face față cererii din perioada sărbătorilor.
Prețurile vor crește încă din luna noiembrie
Producătorii de carne de porc au avertizat că prețurile vor începe să crească încă din noiembrie, iar această tendință va continua până la Crăciun. În prezent, doar 20% din carnea de porc consumată în România este produsă local, restul provenind din importuri. Aceste importuri aduc cu ele și costuri suplimentare, cum ar fi taxele de transport și distribuție, care contribuie la scumpirea produsului final.
În piețe, prețul actual al mușchiulețului de porc este de aproximativ 45 de lei pe kilogram, pulpa de porc costă între 25 și 30 de lei, iar cotletul depășește adesea 30 de lei pe kilogram. Se preconizează că aceste prețuri vor crește începând cu 15 noiembrie, pe fondul unei cereri crescute din partea consumatorilor care se pregătesc pentru sărbători.
Conform datelor statistice, în ultimul an, prețul cărnii de porc a crescut deja cu peste 2%, iar specialiștii din industrie se așteaptă la o continuare a acestui trend până la finalul anului. În condițiile în care cererea pentru carne de porc este ridicată în perioada sărbătorilor, lipsa producției interne va determina și anul acesta un val masiv de importuri, scrie realitatea.net.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News