REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Profa de engleză, din nou la conducerea Uzinei Midia Năvodari

Profa de engleză, din nou la conducerea Uzinei Midia Năvodari

Replica API 16 mai 2022 | 00:59 13890

Fiica unui primar din Mehedinţi a fost numită, în 2020, în Consiliul de Administraţie al Uzinei Termoelectrice de la Midia Năvodari, după ce la începutul anului 2020 fusese angajată consilier la Ministerul Economiei. Asta deşi studiile nu o recomandă deloc pentru noua funcţie, fiind profesoară de engleză. De atunci, pare că funcția îi este bătută în cuie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, neputând să se lipsească de experiența sa (?!). Antonia Lidia Trușcă a fost propusă, din nou, candidat pentru funcția de membru. Iar CA a executat, așa că mandatul i-a fost prelungit, începând cu 13 mai.

Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Energiei, o duce foarte bine după 30 de ani de existență, mai ales acum, în perioada de criză. Nu are probleme, drept dovadă sunt și salariile încasate directorii și administratorii, cărora le intră în buzunare, lunar, venituri de companii multinaționale, peste 10.000 lei. Acesta este și motivul pentru care posturile sunt râvnite iar, atunci când sunt prinse, cu greu le mai lasă din mână. Antonia Trașcă, de exemplu, numită de Popescu în 2020 în CA, luându-i locul lui Claudiu Daniel Cătană, revocat din funcție înainte de încheierea mandatului, nu se dă dusă din conducere, deși experiența nu o ajută prea mult pentru a ocupa această funcție.

Virgil Popescu

Cu toate acestea, este păstrată pe funcție, iar mandatele îi sunt prelungite pe bandă rulantă. În ședința AGA din 9 mai, s-a luat decizia, din nou, de a-i prelungi mandatul fiicei de primar PSD, cu încă două luni, începând cu 13 mai. De ce oare?!

Ministrul Energiei are două terenuri în comuna unde tatăl Antoniei Trașcă este primar

Antonia Lidia Trușcă nu are, șa Cuma rătam și mai sus, nicio competenţă pentru postul ocupat, iar de experiență nici nu se mai încape discuție. A absolvit în 2018 Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, specializarea Studii de Limba Engleză şi Literatura Engleză, cursurile de masterat, după ce în 2016 absolvise Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. A lucrat ca profesoară în comuna Șimian, acolo unde tatăl ei este primar. Coincidență sau nu, tot din Mehedinți este și ministrul Energiei, Virgil Popescu, și tot în Șimian ministrul deține două terenuri, unul de 5000 mp, iar celălalt de 1200 mp.

Lidia Trușcă și tatăl primar

Salarii uriașe la Uzina Termoelectrica Midia S.A. Năvodari!

Așa cum arătam și mai sus, șefii de la ITM au salarii de multinaționale. Directorul general, Chemal Turgay, încasează, lunar 32.300 lei, în timp ce directorul economic, Cristina Stamate, încasează 12.600 lei. Nici administratorii din CA nu-s unt mai prejos, aceștia primesc o remunerație brută lunară de 11.840 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusine ca promovam nonvalori in ale petrochimiei doar ca tatal ei e primar
1
0
Toste parasutele , o recomanda talentul......
0
0
cetul e falimentar si acesti para ziti, iau salarii ne cuvenite, noi munvim, noptile si ne da 3000 ley, rusine psd , pnl hotie pe fata,
0
0
Nu va luati bah de fata mea, ca va sparg mecla la toti! De-asta ne-ati votat, ca sa ne bagati in functii misto. Ce? Va faceti ca ati uitat? Data viitoare tot pe noi sa ne alegeti, pe hotii psd-pnl. Gata, hai, la munca cu voi!
0
0
Se vede ce o recomanda
2
0
normal ca de la pesede .o recomanda familia si talentul
1
0
dulce romanie, ce-ti doresc eu tie.......
0
0
La ANR, toti angajatii au studii tehnice? ??
2
0
O recomanda ,,studiile anatomo,,
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218