REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PROFESOARĂ de la Şcoala 29, confirmată cu COVID-19 după ce a ținut ORELE!

PROFESOARĂ de la Şcoala 29, confirmată cu COVID-19 după ce a ținut ORELE!

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:05 14665

Nu a durat foarte mult timp până la apariția primelor probleme legate de reînceperea școlii, așa cum era de așteptat. O profesoară de Educație fizică și sport, care își desfășoară orele la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul”Constanţa, a dat dovadă de o inconștiență fără margini. Deși bănuia că ar putea fi infectată cu virusul SARS-CoV-2, testându-se în urmă cu câteva zile, femeia a venit la școală și și-a ținut orele. În timpul zilei de miercuri, 16 septembrie, profesoara inconștientă a aflat că este bolnavă de COVID-19.

Şcoala 29

Consiliul de Administrație al școlii a propus suspendarea cursurilor la cele trei clase de a III-a și așteaptă răspunsul Inspectoratului Școlar Județean Constanța în acest sens. Părinții sunt în pragul disperării și ne-au scris că așteaptă lămuriri din partea conducerii școlii. Potrivit surselor noastre, copiii ar fi făcut ora de sport în aer liber, dar nu ar fi purtat măști de protecție în timpul orei, la solicitarea profesoarei infectate.

"La indicațiile doamnei profesoare, copiii și-au dat măștile jos"

În plus, o altă problemă ar fi legată de faptul că profesorii ar fi intrat în contact direct cu colega lor, confirmată cu coronavirus. "Eu am stat până a intrat în clasă fata mai mică și nu am văzut-o nici pe doamna de sport cu mască. Probabil și-a pus masca ulterior. Copiii aveau mască, dar la indicațiile doamnei au dat-o jos, pentru că erau afară și era distanță între ei. La școală nu recunoaște nimeni nimic, i-am sunat iar doamna director ne-a închis telefonul în momentul în care am cerut explicații despre doamna de sport. Apoi nu a mai răspuns la telefon, noi avem nevoie de explicații pentru că avem un copil și vorbim de colectivitate.", s-a plâns unul dintre părinți.

Conducerea ISJ Constanța nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect. La rândul lor, reprezentanții DSP Constanța ne-au precizat că toate persoanele care se testează pentru COVID-19 trebuie să rămână în izolare, întrucât testele sunt realizate în urma unor suspiciuni, tocmai pentru a fi evitate astfel de cazuri de intrare în colectivitate în timp ce o persoană este suspectă de a purta virusul SARS-CoV-2.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti elev la 50 de ani cred boule mincinos
0
0
Sunt elev la 29 si nu e nimeni infectat in sc nu mai credeti toti dobitocii
0
2
Tin ascunse cazurile, si nu declara contractii directi ai celor infectati, pentru a nu face teste, ca sa nu dea foarte rau pt guvern in preajma alegerilor
1
0
Din pacate acesta este doar inceputul. Si la scoala nr 7 este o invatatoare confirmata cu covid fix vineri, inainte de inceperea oficiala a cursurilor. Toata saptamana au fost sedinte la care a participat doamna invatatoare. Toti invatatorii si profesorii au venit la, scoala, au tinut orele normal, nu a ramas nimeni in izolare deoarece DSP-ul a considerat ca restul cadrelor didactice nu au fost contacti directi. O stupizenie, din moment ce roti au participat la 4 sedinte in aceeasi sala de sport. La liceul Traian, intr-o clasa a11a, unii elevi nu purtau masca deloc, la fel si diriginta clasei.
10
2
In judetul Constanta de cand a inceput scoala au fost peste 100 cazuri confirmate. Aceste 100 de cazuri la randul lor au sot sau sotie si copii, copii care la randul lor au fost la scoala sau s-au intalnit in parcuri, locuri de joaca cu alti copii, care au transmis mai departe virusul pana sa primesca confirmarea ca sunt pozitivi cu Covid-19. Este doar o perioada de timp pana se vor inchide toate scolile...la 3 cazuri din clase diferite toata scoala intra in on-line. Dejeaba se respecta in scoli anumite reguli daca in afara scolii parintii sunt iresponsabili si nu respecta cateva raguli simple
12
3
V am spus ca o sa se inchida scolile pe rand si ca va fi scoala un circ cu parinti s8 profesori nebuni asta este doar inceputulin in maxim 3 saptamani o sa vedeti mai mult circ si scoala va fi doar online pt cei care au semnal si tableta pt restul vacanta oricum copii nu invatau cand erau fizic in clasa da pai online
13
3
gogule ia copilu si du l la mircea. ups. stai ca nici acolo nu au ore online
2
9
sa raspunda dsp.ul si inspectoratul !!! . ... n.o vor face .. Nimeni nu raspunde pt asta ... SCAPA CINE POATE !!! IMPORTANTE.S ALEGERILE ... CIOLANUL ... RESTUL NU CONTEAZA .. NISTE JAVRE IMPUTITE !!!
16
1
eu sunt animal prost. poate mor luand ebola
3
3
In martie cand erau 50 cazuri confirmate pe zi eram obligati sa stam in casa, acum cand sunt 1700 pe zi se deschid restaurante scoli etc.
25
1
la 29 nici ore online nu exista pentru ca nu au retea , internet , camere ...primaria se aude?
17
5
dosar penal
6
7
Sa fie primit si la mai multi.
1
5
Pai merita si dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.... daca a fost inconstienta, cum zice autorul
8
7
Copiii pot frecventa cursurile scolii de care apartin cu domiciliul. Adica, nu locuiesti in Valul lui Traian si frecventezi cursurile scolii 32 sa zicem....
8
2
Trebuia sa sa se testeze inainte de inceperea anului scolar toate cadrele didactice daca, voiau sa inceapa scoala in varianta fizica, parerea mea! Anisie sa raspunda!
21
1
Aceasta are ore si la scoala nr 8 .
8
4
Toate mamicile casnice au copii la 29
8
12
La scoala 29 se pare ca problema este de fond. Au inceput orele, dar in scoala curatenia lasa de dorit! Activitatea doamnei asistente este doar la cabinet, nu li se ia elevilor temperatura la intrarea in scoala, lipsa mastilor si a dezinfectantilor etc. Si ne mai miram ca onorata conducere nu este de gasit? Dar parca sc. 29 are director, nu directoare, s-or fi schimbat intre timp? Am venit la 29 pentru faptul ca era cotata ca fiind una dintre cele mai bune scoli, dar se pare ca a ajuns o banala scoala de cartier, in care se merge din rau in mai rau. De ce oare?
21
6
sunteti paranoia si exact asta au vrut toti...desa deveniti roboti. Felicitari
13
19
O mare parte a parintilor au optat pt inceperea scolii fizic. Era logic ca se vor intampla astfel de situatii. Nu aveam capacitatea de infrastructura si educatie sanitara pt a veni la scoala. De ce ne mai miram acum? Prea tarziu....
49
1
Din invatamant
18
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108