REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Profesor grevist, bătut în cancelarie de soţul directoarei

Profesor grevist, bătut în cancelarie de soţul directoarei

Virgil STOIAN 1 iunie 2023 | 15:58 3647

Un profesor din Sibiu ar fi fost fost bătut de soțul directoarei, pentru că a refuzat să încheie mediile elevilor de clasa a XII-a, în contextul actual al grevei.

Profesor grevist, batut in cancelarie de sotul directoarei

Directoarea Liceului de Artă din Sibiu, Avrigean Daniela Luminița, ar fi încercat să încheie singură mediile, în contextul în care fiul său e în clasa a a XII-a la același liceu, lucru ilegal. În acest scandal ar fi intervenit chiar soțul femeii, care ar fi avut o altercație fizică cu profesorul respectiv.
Profesor grevist, bătut în cancelarie în Sibiu

“Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală.

Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo. Doamne ferește, putea fi oricine în locul lui”, transmit mai mulți martori, conform Ora de Sibiu.

Cu toate acestea, directoarea susține că nu a fost vorba de nicio bătaie, ci de o simplă îmbrânceală. Totul ar fi pornit pe fondul ”frustrărilor” profesorului de sport, care ar fi dorit să ajungă director și să-i ia locul femeii. Cu toate acestea, bărbatul a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu și o altă plângere către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean din Sibiu.

Sursa citată menționează că profesorul a confirmat incidentul, însă nu a dorit să îl comenteze. Incidentul vine în contextul în care profesorii au decis să continue greva generală inclusiv de marți, 6 iunie, fiind nemulțumiți de ”oferta” primită din partea coaliției PSD – PNL – UDMR. În fapt, coaliția a decis prin OUG să mărească salariile angajaților din sistem cu 400-1000 de lei brut, lucru considerat prea puțin de către sindicaliști.

Cert e că mai mulți profesori care predau în acest liceu sunt în stare de șoc și se tem să mai predea la acest liceu. “El a chemat poliția, iar ea ca să contracareze mișcarea a chemat ambulanța pe motiv că îi e rău. Liderul de sindicat a făcut și plângere la inspectorat. Și-a luat concediu medical, a fost și la medico-legal. Nu s-a mișcat nimic de atunci, parcă nici nu s-a r fi întâmplat. M-a sunat o profesoară și mi-a spus că îi e frică să mai predea în școală”, mai transmit martorii la scandal, conform sursei citate.

Inspectoratul Județean Școlar a decis să deschidă o anchetă în acest caz, în maximum 30 de zile. “Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile”, a transmis Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Ministrul muncii Marius Budăi a apelat la partea ”sentimentală” a profesorilor, care ar trebui să oprească greva pe 1 iunie, pentru că e Ziua Copilului. ”Așa cum coaliția a decis, prin decizia Coaliției s-au aprobat: s-au luat în calcul cerințele sindicatelor, s-au mărit pe brut cu 1000 de lei toate salariile cadrelor didactice și nedidactice.Vom continua discuțiile cu sindicatele pentru noua grilă de salarizare, cu cele din învățământ, urmează celelalte sindicate. Sper că simbolic, de 1 iunie, să închidem această perioadă prin care am trecut, copiii să se poată întoarce la școală”, a declarat ministrul muncii Marius Budăi. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat ferm că negocierile sunt încheiate din punctul de vedere al Guvernului, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Celui cu Romanasii!Mergi sa-ti schimbi pampersii ca i-ai umplut de atata munca!!!
4
0
Sunt primii la comentarii. La fel ca și la munca. Sunt primii care fug de ea.
3
2
nu mergi bre mata în banca sa mai treci prin Gramatica Limbii Romane pentru clasa a 4-a?!
1
3
Tu, cel sau cea care a scris articolul….l-ai si citit ? Redau doar introducerea :” Directoarea Liceului de Artă din Sibiu, Avrigean Daniela Luminița, ar fi încercat să încheie singură mediile, în contextul în care fiul său e în clasa a a XII-a la același liceu, lucru ilegal. În acest scandal ar fi intervenit chiar soțul femeii, care ar fi avut o altercație fizică cu profesorul respectiv. Profesor grevist, bătut în cancelarie în Sibiu”. Ce plm ai vrut sa scri ?
4
2
PT PARINTE , SIMONA SI MARIAN M-AI BINE V-ATI EDUCA ODRASLELE JEGURI UMANE CE SUNTETI
5
2
Nu sunt profesor , dar unii dintre voi chiar va meritati soarta astia de comentati pe aici , daca voua nu v a placut sa cititi o carte sau sa invatati ceva la scoala va amintesc ca telefonul sau leptopul de pe care scrieti comentarii este facut si inventat si programat de unii care chiar le a placut sa invete si au invatat de la profesori . Cei care o dati cu meditatiile sa imi ziceti si mie un profesor de istorie , geografie, civica,botanica, desen , muzica acesti oameni au familii si trebuie sa supravetuiasca . Avem conducatorii care ii avem datorita si acestei mentalitati , bravo profesorilor care nu se mai lasa umiliti bravo .
11
2
Directoarea batuta si barbat-su fwtwt!Scuze,invers vroiam sa spun…
9
1
,,Un profesor din Sibiu ar fi fost fost bătut ” Deci nu e sigur. Deci degeaba ne dam cu parerea.
0
9
trebuia lasata sa incheie mediile si pe urma depusa plangere penala pentru abuz si fals
7
2
da cu banii ,negrii de la ,,meditatii? cum este? mai are rost sa vorbim de jaful , asupra copiilor, ne milos.si ne simtit? dlor profesori? profee aii.. uppp
6
8
Sibiu,exact de unde e Iohannis!
8
0
Mândru ca sunt profesor! Mândru ca sunt grevist! Celor care imi spuneți că sunt șantajist pentru ca vreau untrai mai bun si respectul societații si lupt pentru asta, celor care imi spuneți că mă joc cu viitorul elevilor le raspund ca, sa nu dea Dumnezeu cel Sfânt a ma joc eu cu viitorul elevilor de la toamnă, sărac, umilit si plin de resetimente! Să vezi atunci ce fel de ,,joacă" dezlănțuim noi, sa vezi ce usor ne vom lua leafa mică! Asta vreți, asta veți avea! Le voi da la toți 10, sa nu am reclamații, si ma voi juca pe telefon in oră! Sigur ca nu voi mai fi motivat sa predau, o sa le dau lor sa facă conspecte! Nu o să-mi stea capul la ore, cand o sa ma gândesc cum achit aia, cum achit ailaltă, ce mănânc ziua aia etc. Păi ce credeți! Lasă sa fie bani la alții, sa huzureasca alții, șmecherii, dulăii societății. Destepților!
22
7
Bine i-a facut. Grevistii profesori sunt niste santajisti ordinari. Preseaza cresterea salariilor si astfel ne trezim noi toti ceilalti cu taxe si impozite marite. Rusine profesorilor.
8
26
Profesorii nu au dreptul de a se juca cu viitorul elevilor. Nu este vina lor ca profesorii au salarii mari. De altfel dragi părinți avem nevoie sa ne sprijiniți…iar când vi se Sc…oala dați in cap exact elevilor și parintilor. Hai mars
9
25
Eu am decis ca doamna Directoare trebuie sa-si ia sotul kocalar zmerdoi si sa stea acasa pentru intotdeauna , nu avem nevoie de asemenea specimene sa ne educe copii !
24
11
Sindicalisti , va ordon continuati greva , ALEGERI ANTICIPATE !
18
13

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367