REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesorii de la Carmen Sylva REFUZĂ să predea orele ONLINE

Profesorii de la Carmen Sylva REFUZĂ să predea orele ONLINE

Replica API 29 octombrie 2020 | 12:04 2732

Elevii constănțeni consideră că prima lună de școală a fost haotică, iar dacă la unele unități de învățământ profesorii se străduiesc să își țină orele online, iată că sunt și cazuri în care se refuză cu vehemență predarea în regim online. Un asemenea caz este întâlnit la Liceul „Carmen Sylva” din Eforie Sud. Contactați fiind reprezentanții Inspectoratului Școlar au spus că vor oferi un răspuns… zilele viitoare.

Elevii spun că prima săptămână de şcoală a fost sub zodia haosului. Şi de parcă nu era suficient, în multe locuri profesorii refuză să predea online pe motiv că pot fi înregistraţi şi li se încalcă drepturile de autor. Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Constanța au făcut cunoscută o situație destul de gravă, întâlnită la Liceul Teoretic Carmen Sylva din Eforie Sud. Mai exact, în urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul liceului a analizat situația orelor online care ar trebui să se organizeze și a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învățământ se află în scenariul hibrid.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă atitudinea cadrelor didactice

Luând în considerare situația în care ne aflăm, în care procesul educațional trebuie să se mute în spațiul online pentru a proteja sănătatea tuturor celor implicați, este imperioasă implicarea profesorilor și a elevilor în desfășurarea orelor online, astfel încât să nu se înregistreze lacune în învățare, iar educația să poată continua în parametri optimi.

În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă atitudinea cadrelor didactice care refuză predarea în mediul online și solicită direcțiunii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud și Inspectoratului Școlar Județean Constanța să întreprindă toate măsurile necesare, astfel încât derapajele de acest gen să nu mai existe în sistemul educațional. „Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemență predarea în mediul online și privează accesul la educație a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate și sancționate de către direcțiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spațiul virtual conținuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opțiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârșitul pandemiei, fie își dă demisia din învățământ”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Profesorii care refuză să predea online, taxaţi

Pe acest subiect, prim-ministrul Ludovic Orban a fost tranşant şi a declarat că nu poate accepta că sunt cadre didactice care refuză să predea online acolo unde scenariul impune această modalitate, iar acest refuz este echivalent cu refuzul de a-şi exercita profesia. „Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să îşi exercite profesia, chiar misiunea, un profesor care nu face lecţii online, acolo unde e necesar asta, dacă din zece ore face doar şase, pentru patru nu trebuie plătit. Dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie. Un profesor trebuie să se adapteze, jobul lui e să transmită informaţii, trebuie să fie un model, dar are obligaţia să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoştinţe”, a preciza premierul, Ludovic Orban, la începutul lunii octombrie.

Inspectoratul tace

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au precizat că își vor exprima punctul de vedere… mâine.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Profesorilor cred ca le convine situatia!Nu se speteanu nici inainte ,dar acum nici atat!Ei nu vor decat salarii mari si in rest nimic.Daca mai si mediteaza este perfect.Cum este posibil , examenul de titularizare sa poata fi luat cu nota 5,iar bacalaureatul cu nota 6.Deci despre ce vorbim,despre niste cadre didactice nepregatite profesional dar mereu dornice de marirea salariilor!Sa puna osul la treaba si sa fie platiti dupa rezultatele obtinute de elevi!!!
1
5
Auzi bai kktule din tara de kkt cum s-a predat pana acum de au ajuns tinerii analfabeti functionali? LA TABLA CU CRETA AIA IMPUTITA DE ITI FUTEAI PLAMANII DE LA ATATA PRAF! S-a facut pana acum ceva online de-adevarateala nu dictare prin videotelefon? NU DECI CINE E DE VINA PTR ANALFABETISMUL FUNCTIONAL? TU SI JAVRELE ASTEA BOLSEVICE DE PROFESORI!
2
2
Ca sa ai drepturi de autor trebuie sa vii cu ceva inovator. Tot ce se preda la scoala sunt lucruri deja stiute, la fel si metodologia de predare pentru ca daca nu ar fi nu ati avea voie sa le predati respectiv aplicati pana nu au fost aprobate de Ministerul Educatiei si Academia Romana! Decia asta e o minciuna ca sa nu zic o nesimtire. Din contra eu am vazut profesori care scriu pe hartie si o filmeaza. Online presupune filmulete 3D. De ex pe youtube poti sa gasesti clipuri educationale fie cu profesor in laborator fie direct cu grafica si explicatii audio! Dar voi sunteti niste primitivi!
2
0
Curios, pe intregul teritoriu european sunt facute cursuri online la aceasta ora. scoli sau universitati prefera sa nu si infecteze profesorii sau elevii. la noi nu se poate, pentru ca nu majoritatea leprelor din invatamant au catadicsit sa invete sa predea online, multi sunt habarnagii in fata uni computer, si restul habar nu au de ce s au facut invatatori sau profesori. Cacatul e undeva la jumate, dar in nici un caz nu as tine partea invatamantului, dat fiind faptul ca si eu acum stau in fata unui laptop 8 ore pe zi la facultate si prefer asta decat sa raman fara plamani.
4
2
O GENERATIE DE ROBOTI SI ANALFABETI FUNCTIONAL ! LUA-MI-AR MOUSEUL IN FUNDULET , CEI CE SUSTIN ONLINE-UL!
3
4
Imbecilul de inspector Mihai Sorin umbla cu curvele alea din isj in campanie. Un onanist care-si produce singur placeri la sedintele video cu profesoarele.
2
0
Cum puneti voi botul la toate aberatiile unui dezaxat. Online inseamna si sinscron si asinscron. Ala reclama ca nu are toate orele in videoconferinta. Cititi si voi recomandarile ministerului inainte de astfel de stiri: se recomanda alternarea activitatilor sincrone cu cele asincrone tocmai ca sa nu stea dobitocul cu ochii in ecran 6 ore.
10
0
sunt un bulgarul purcel, manancam 3 felii de parizer in sandwich sau 2 snitele cand trimiteam elevii sa mi cumpere si nu le dadeam nici macar 3 lei sa-si ia o placinta
3
1
du-te! sau esti un prof corigent?
0
2
dute ma la sparanghel si lasa comentariile pentru oamenii care gandesc!!!
1
2
Statul se pregateste sa reduca cheltuielile cu scoala. In vara apare noua programa de la UE cu scopul de a recunoaste diplomele eliberate in toata uniunea. Pana atunci profesorii sunt amagiti cu abureala. Odata pregatite tutorialele, profesorii vor primi i scrisoare de multumire si indemnul: spor la munca.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108