REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesorii din Constanța NU BOICOTEAZĂ simularea Evaluării Naționale!

Profesorii din Constanța NU BOICOTEAZĂ simularea Evaluării Naționale!

Replica API 5 martie 2018 | 00:00 236

La datorie

La datorie

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat, în dimineața zilei de duminică, 4 martie a.c., că în urma consultării membrilor de sindicat, în vederea declanșării protestelor, s-a luat decizia boicotării simulării examenelor de evaluare națională, care se desfășoară în perioada 5 – 7 martie a.c.. Angajaţii din educaţie spun că au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federației noastre. La Constanța, profesorii nu vor boicota simularea evaluării naționale!

„Membrii de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, din 28 de judeţe și din Municipiul București, au decis să nu participe la simularea examenului de evaluare naţională care se desfăşoară în perioada 5-7 martie 2018.

Conducerea executivă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, membrii Biroului Operativ, precum şi cei ai Colegiului Naţional al Liderilor susţin demersul colegilor noştri şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru perioada următoare. De asemenea, precizăm faptul că Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este alături de FSLI în acest demers. Nu în ultimul rând trebuie spus că protestul nostru nu îşi propune să atingă interesele elevilor”, au transmis liderii federației sindicale.

Pe de altă parte, voci din rândul profesorilor susțin că anunțul federației sindicale vine târziu, doar cu o zi înainte de începerea simulărilor. „Nu poți să anunți o astfel de măsură cu o zi înainte de prima zi a simulărilor. Mâine dimineață, elevii vin la școală pentru testarea la limba română, nu îi poți trimite acasă...”, a afirmat un cadru didactic.

La Constanța, profesorii nu vor boicota simularea evaluării naționale! Potrivit prof. Mitică Iosif, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar (SLSIP) Constanța, vremea nefavorabilă din ultima săptămână, din cauza căreia unitățile școlare au fost închise, le-a dat planurile peste cap.

„Din păcate, nu suntem pe lista celor 28 de județe. Am transmis, imediat după întrunirea de la București, de pe 23 februarie a.c., informarea prin care îi chemam pe colegii noștri, membri și ne-membri de sindicat, la această formă de protest. Am transmis și comunicatul, și tabelele pentru a vedea cine este de acord cu acest protest. Dar cum toată săptămâna unitățile școlare au fost închise, nu am putut avea o consultare reală a voinței colegilor noștri.

Vom vedea ce se întâmplă la nivel național, în perioada simulării evaluării naționale, iar noi ne vom concentra atenția pe pregătirea boicotării simulării Bacalaureatului”, a declarat prof. Mitică Iosif pentru „Replica de Constanța”.

Solicitările sindicaliștilor sunt:

1. Soluționarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

2. Majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiționată de comasări de unități de învățământ, disponibilizări de personal și de tăieri ale unor drepturi salariale legale;

3. Creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor;

4. Rezolvarea modului de calcul al sporurilor și indemnizațiilor care li se cuvin salariaților din sistemul educațional;

5. Rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienți de ierarhizare situați în pătrimea inferioară;

6. Modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum și condițiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupațională „ÎNVĂȚĂMÂNT”, aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conținutul său, discriminează personalul nedidactic din învățământ, căruia nu i se aplică;

7. Acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.

„În urma consultărilor, membrii de sindicat au cerut şi boicotarea simulării examenului naţional de bacalaureat, din perioada 19-22 martie 2018. Conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ:Colegiul Naţional al Liderilor,Biroul Operativ şi conducerea executivă consideră că este nevoie de unitate, de implicarea tuturor salariaților din învățământul preuniversitar de stat, indiferent de apartenența sindicală, pentru a reuși în demersurile noastre!”, au mai transmis liderii sindicali.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar cam fi timpul unor noi alegeri. Mitica Iosif e varza, si-a facut plinul, e cazul sa ne lase. N-are vana, nu cunoaste starea de erectie... la figurat vorbind... Cu sau fara el, tot aia. Las ca nici ceilalti nu-s mai breji... Bine ca le platim lunar cotizatia, una grasa, din care sa-si traga salarii pe masura... Rusine!
4
0
Slab sindicatul pe care il avem!!!
6
0
Cam suspecte aceste reticente in declansarea unui conflict de munca, atunci cand purceaua este de mult moarta in cocina!
5
0
Cine ne-a intrebat daca boicotam sau nu? Nimeni! Stati in birou pe banii profesorilor si nu faceti nimic, absolut nimic! Rusine!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108