REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PROFESORII mai au de AŞTEPTAT până vor PRIMI VACCINUL ANTI-COVID

PROFESORII mai au de AŞTEPTAT până vor PRIMI VACCINUL ANTI-COVID

Replica API 22 ianuarie 2021 | 12:33 1800

Inspectorul şcolar general, profesorul Sorin Mihai, a susţinut o conferinţă de presă în sistem online, joi-21 ianuarie, în care a vorbit despre pregătirea instituțiilor școlare pentru reluarea cursurilor în format fizic şi despre vaccinarea cadrelor didactice din judeţ. Cu toate că sunt mulţi angajaţi în sistemul de învăţământ care îşi doresc să se vaccineze, se pare că în judeţul Constanţa nu mai sunt locuri disponibile până la jumătatea lunii februarie, astfel profesorii mai au de aşteptat până vor primi serul anti Covid-19. Însă, acest lucru nu împiedică deschiderea şcolilor pe 8 februarie, aşa cum a precizat inspectorul şcolar general.

Cadrele didactice mai au de aşteptat până se vor vaccina

În ceea ce priveşte vaccinarea cadrelor didactice, Sorin Mihai a precizat că multe dintre acestea sunt nevoite să mai aştepte până vor primi vaccinul, deoarece nu se mai pot face programări întrucât locurile sunt ocupate. “Este o schimbare de atitudine. Dacă la început erau reticenţi, acum toate locurile la vaccinare sunt ocupate. Nu mai avem unde să ne programăm pentru vaccin. Acestea au ajuns până după jumătatea lunii februarie”. Potrivit lui Sorin Mihai, fiecare unitate de învăţământ are obligaţia de a înrola profesorii pe platforma naţională. “Sunt mulţi colegi care vor să se vaccineze, dar nu au unde. Trebuie să mai avem puţină răbdare. În acest moment, sunt cadre didactice vaccinate, dar nu am acum o statistica”, a mai explicat Sorin Mihai.

Şcolile din Constanţa sunt pregătite să se deschidă pe 8 februarie

Potrivit inspectorului şcolar general, şcolile din Constanţa sunt pregătite să se deschidă pe 8 februarie. “Am făcut achiziţii semnificative din punct de vedere al asigurării igienei şi protecţiei cadrelor didactice şi a elevilor. De asemenea, distribuirea de tablete s-a finalizat. Acestea vor fi utile şi dacă învăţământul se va desfăşura faţă în faţă pentru că ne vom tot întâlni cu activităţi de învăţare derulate în mediu online”, a explicat inspectorul şcolar general, profesorul Sorin Mihai. În judeţul Constanţa, Guvernul a finalizat distribuirea tabletelor. 5.689 de dispozitive au fost distribuite prin programul “Şcoala de acasă”.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va dati seama cata meditatie vor recomanda ,, profesorii ,, ?! Tine ti va PARINTI ! Mai vor si imunizati capusarii .
2
5
ISJ, rusine pentru asa organizare mizerabila.
4
3
Asta si urmaresc jegurile astea de la guvernare, o natie de rupti in cur si prosti pe care sa ii conduca usor ,aruncandu la fiecare 4 ani cate un os. Lovesti in sanatate si educatie ,baza unei societati normale la cap si aduci oamenii la statutul de sclavi umili.Asta in timp ce plozii lor fac scoli si se trateaza pe afara.Culmea e ca bastarzii astia isi mai si atarna de gat tricolorul.Dar este vina noastra ca le permitem.
10
2
Pai bine ma sluga proasta, nu ati spus voi ca profesorii sunt prioritari, ca trebe vaccinati pana merg la scoala? Acum ce faceti, se mai duc sau nu copiii la scoala?
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218