REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Profesorii sunt şi ei monitorizaţi în timpul cursurilor online

Profesorii sunt şi ei monitorizaţi în timpul cursurilor online

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 2315

Vacanța de Paște s-a terminat și, începând de miercuri, 22 aprilie, s-au reluat cursurile școlare ce se vor desfășura tot în regim online. Odată cu începerea cursurilor a a fost emis și ordinul de ministru privind instrucțiunile pentru crearea și/sau întărirea capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line.

Printre măsurile din acest ordin se numără și obligativitatea participării la cursuri dar și monitorizarea din partea inspectoratelor școlare a modului în care cadrele didactice își desfășoară activitatea.

Monitorizarea profesorilor se poate face foarte ușor

”Monitorizarea profesorilor se poate face foarte ușor. La nivelul unității de învățământ se face o platformă pentru cadrele didactice, și ca director poți să monitorizezi activitatea profesorilor. Va apărea un plan national de elaborare a acestor activități online, dar între timp noi am tot comunicat cu conducerile școlilor pentru a ne spune orarul după care funcționează.” a declarat pentru ziarul Replica, Sorin Mihai, inspector școlar general.

Sorin Mihai

Trebuie să facem diferență de nivelul de învățământ

În privința orelor petrecute în fața ecranului laptopului sau calculatorului, lucru care ar putea să dăuneze ochilor, iată ce a declarat inspectorul școlar general: ”Trebuie să facem diferență de nivelul de învățământ. Preșcolarii nu mai mult de o oră jumătate-două, cei din ciclul primar 2-3 ore, la gimnaziu cam 4 ore. Așa o văd eu cel puțin, dar or să apară reglementări și în acest sens, La liceu să zicem că mai merge să stea 5 ore. Deja au fost discuții între Ministrul Educației și ministerul sănătății privind acest aspect.”

Cei care nu vor putea să participe la cursurile online, vor face ore suplimentare atunci când vor reveni la școală

Foarte mulți părinți au reclamat obligativitatea acestor cursuri online, motivația fiind fie lipsa mijloacelor tehnice fie lipsa accesului la internet. În această privință, Sorin Mihai a fost destul de tranșant: ”Cei care nu vor putea să participe la cursurile online, vor face ore suplimentare atunci când vor reveni la școală. Așa că cei care doresc să se echiveze, nu au nici o șansă pentru că o să fie un program prin care o să recupereze acele ore pierdute. Eu îi înteleg pe care care nu au posibilități, dar există și elevi care se folosesc de acest lucru pentru a nu participa la cursurile online.”

Conform spuselor acestuia, în această perioadă nu se vor preda lucruri noi ci vor fi doar recapitulări ale materiei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai mare dreptate "Spaima profesorilor" dar e foarte multa lume tampita, indolenta sau mai rau, lingusitoare a profesorilor, in detrimentul educatiei propriilor lor copii! Cel putin sunt cunoscute deja anumite scoli cu anumite conduceri care sunt o bataie de joc a invatamantului.
1
1
cum justifica peofesorii salariile?
2
3
Terminati naibii cu tampeniile astea. ISJ-u' lu' peste prajit trebuia trimis in somaj tehnic. Si, dupa o luna, doua, cand toata lumea ar fi realizat ca lucrurile merg chiar mai bine fara ei, desfiintat. Fiindca situatia e clara. Se petrec lucruri pe care niciunul din 'strategii' din Ministerul educatiei nu le-a luat in calcul. In consecinta i-a prins in curu' gol. Ce fac acum cei din minister si ISJ-uri e echivalent cu a pune o frunza de salcam in dreptul pwlii.
11
0
O filmare de la locul de munca sa facem putin misto pe FB. Toata lumea trebuie filmata. Amplasati camere pe strazile din Constanta! Stop abuz
7
2
Profesorii se tem de posibilitatea de a fi supravegheati si evaluati de un inspector. Au depus toate eforturile sa nu fie filmati de elevi in timp ce predau. De ce ? Pentru ca s au obisnuit sa si bata joc de elevi si sa dea vina tot pe elevi pentru lipsa lor de competenta.
6
15
cu cine si pe ce bani?
6
2
poate .... ...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272