REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PROFESORII vor fi EVALUAŢI dacă sunt PREGĂTIŢI să PREDEA ONLINE!

PROFESORII vor fi EVALUAŢI dacă sunt PREGĂTIŢI să PREDEA ONLINE!

Replica API 1 septembrie 2020 | 11:44 1937

Casa Corpului Didactic Constanța a anunțat că va demara, în perioada cuprinsă între 1 septembrie și 11 septembrie a.c., cea de-a doua etapă a proiectului județean ”Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare”. Programul de de formare se înscrie într-o strategie a Ministerului Educației Naționale de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea online.

În prima etapă a programului, cadrele didactice din 185 de unități școlare au fost instruiți în cadrul a cinci serii de întâlniri audio-vide (webinar). Responsabili de instruire au fost membri ai Casei Corpului Didactic Constanța, cu experiență în implementarea unor suite de programe, aplicații și platforme în procesul educațional.

Cea de-a doua etapă, care va avea loc începând cu 1 septembrie, va consta în organizarea de ateliere de lucru la nivelul fiecărei unități școlare, susținute de cadrele didactice instruite în prima etapă. Prin intermediul celei de-a doua părți din program se dorește formarea profesorilor din învățământul preuniversitar constănțean, pentru a fi mentori și facilitatori ai învățării cu ajutorul resurselor online. Aceștia au acum la dispoziție instrumente și suport pentru demararea activităților în online.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt inatatori de oras ,cu repartitie de stat,din vremea comunismului,cu posturi luate cu aranjamente ,la vedere,fara nicio jena...Nu avea nimeni curaj sa ia atitudine,in afara unor voci de protest foarte palide... stinse imediat cu replica :cutarita merge direct la post, nu s a inscris ca voi, la facultate! Ca sa poata avea medie de oras, au fost facute interventii pt marirea unei note de la bac. Acum,in era tehnologiei,cine sa i ajute la predarea online,caci proptelele sunt de mult prabusite si...putrezite. Anii au trecut,multi de atunci si nici vorba de adaptare la schimbare!
0
0
dar ca sunt profesori care nu stiu sa scrie gramatical ce ziceti?cum au trecut de evaluari?nu se sesizeaza nimeni?
2
2
sunt profesori,invatatori si educatori care nu stiu cum sa deschida un laptop sau o tableta....despre ce vorbim???
5
1
Artagea cauta profesori de sport fara burta pentru antrenamente la domiciliul lor. Ca de porci grasi e satula si in gat. Curvasateala din CCD continua.
2
0
Cum sa nu fie pregatiti profesorii? Sunt, au certificate de participare la cursuri ICT, iau gradatii de merit pe baza lor.
4
3
Cred ca trebuie sa ti faci o evaluare ..psihiatrica ,,Rugaminte,,cel mai pur dintre romani tu esti.
3
3
Va rog insistent ca evaluarea profesorilor daca sunt pregatiti sa predea online sa fie facuta de beneficiari. Adica de elevi si parinti. Sistemul romanesc de invatamant este corupt si cei ce evalueaza alti corupti vor primi spaga pentru a inchide ochii la incompetenta.
9
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108