REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prognoza meteo de două săptămâni: ANM anunță că vremea se răcește accelerat

Prognoza meteo de două săptămâni: ANM anunță că vremea se răcește accelerat

Ana Maria Lipan 2 ianuarie 2023 | 14:20 596

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 5 grade. Probabilitatea de precipitații în următoarele 2 săptămâni este mare, potrivit stiripesurse.ro. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru perioada 2 - 15 ianuarie.

DOBROGEA

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3...4 grade și ale minimelor de -1...0 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade și ale minimelor de -1...2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

BANAT

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4...6 grade și ale minimelor de 2...5 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va oscila ușor și va atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade și ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 4 și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

CRIŞANA

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3...5 grade și ale minimelor de -3...-2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 2...5 grade și ale minimelor de -4...-1 grad. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale minimelor de -4...-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1...4 grade și ale minimelor de -6...-3 grade. Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

MARAMUREŞ

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai semnificativ spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 2...4 grade și ale minimelor de -5...-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1...3 grade și ale minimelor de -5...-2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 4 a lunii ianuarie.

MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1...1 grad și ale minimelor de -6...-4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1...4 grade și ale minimelor de -6...-3 grade. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

MUNTENIA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor de -2...-1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4...7 grade și ale minimelor de -3...-1 grad. Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5...6 grade și ale minimelor de -2...-1 grad. În a doua săptămână, variațiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative și se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade și ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 5 și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

LA MUNTE

Vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul acestia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3...-2 grade și ale celor nocturne de -8...-7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici ocilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5...-2 grade și minime de -9...-6 grade. Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367