REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Programul de folosire a parcărilor plătite de constănţeni, la schimb cu retragerea unor PUZ-uri?

Programul de folosire a parcărilor plătite de constănţeni, la schimb cu retragerea unor PUZ-uri?

Replica API 30 iunie 2018 | 00:15 1165

Autorizaţie valabilă într-un anumit interval – vă convine?

Autorizaţie valabilă într-un anumit interval – vă convine?

Modificarea regulamentului în privinţa parcărilor “cumpărate” de proprietarii de autoturisme a inflamat opinia publică. Părerile sunt împărţite, dar probabil că scandalul se va stinge în câteva zile sau maxim câteva săptămâni – asta până se vor obişnui oamenii cu noile condiţii. Interesant că şedinţa de joi, cea în care a fost tranşată situaţia parcărilor, a suscitat mai multe comentarii din partea consilierilor după vot, decât la întrunirea propriu-zisă!

Pe internet, aleşii locali nu s-au sfiit să-şi reproşeze votul ba în cazul parcărilor, ba în cazul unor blocuri cu mai multe etaje. Numai că în data de 28 iunie PUZ-urile sau PUD-urile care la o dată anterioară au creat probleme – în sensul că proiecte privind noi blocuri nu au trecut de votul consilierilor – nu au mai figurat pe ordinea de zi.

“A fost făcută o înţelegere cu cei care de regulă nu votează construcţiile noi: se retrag toate proiectele cu PUZ-uri, iar în schimb trece la vot programul parcărilor. Trocul l-a negociat, din câte se aude, viceprimarul Dumitru Babu”, a comentat un consilier local. Cel care a lansat „ipoteza” nu a dorit să îi fie făcut public numele, iar de cealaltă parte, viceprimarul Dumitru Babu nu a dorit să răspundă întrebărilor.

Chestionaţi cu privire la maniera de vot în Consiliul Local, liberalii au precizat că ei discută înainte de şedinţe şi se pun de acord. „Venim cu argumente, împreună luăm deciziile. Colegii care la un moment dat au fost excluşi din PNL, dar care au revenit în consiliu (Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte – n.r.) votează fără să discute cu noi”, a declarat un liberal.

Un alt ales local a lansat o afirmaţie şi mai dură, dar, la fel, nu a dorit să fie consemnată cu nume şi prenume: „Uneori, nu se votează împotriva noilor construcţii având argumente. Unii colegi nu stau să spună că votează împotrivă pentru că nu sunt locuri de parcare ori că sunt prea înalte construcţiile, adică nu vin cu chestiuni tehnice. Nu, ei pur şi simplu votează împotrivă uitându-se la cine este investitorul. Dacă nu îi place de ochii ăluia, gata, trântesc proiectul şi-şi mai fac şi titlu de glorie din asta. Nu cred că e corect nici aşa”, a comentat un ales local.

Noile reguli din parcare

Revenind la hotărârea privind parcările, reamintim că, începând de joi, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv, deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare.

Oricine poate folosi acel loc de parcare în intervalul menționat. Pentru că cei care deţin autorizaţie şi-au marcat cât mai bine locul de parcare, prin stâlpi care împiedică orice alt autoturism de a-l ocupa, consilierii locali constănţeni au votat pentru a elimina această însuşire de locuri pe timpul zilei! Aşadar, cei care deţin autorizaţie pentru un loc de parcare trebuie să ştie că este valabilă între orele 17.00 şi 8.00. Cei care deţin autorizaţie pentru locul de parcare şi nu respectă legea vor fi amendaţi cu suma de 1.000 lei.

Reacţiile constănţenilor

Evident, sunt constănţeni care au salutat decizia: „Foarte bine! Dacă vecinul este plecat la serviciu, ce rost are să stea locul de parcare gol? Aşa poate fi folosit şi de altcineva, până revine proprietarul, că şi aşa nu avem suficiente locuri de parcare în oraş” – este unul dintre comentariile postate pe Facebook.

Alţii în schimb, adică cei care deja au plătit pentru locurile de parcare, au fost extrem de revoltaţi: „Au schimbat regulile în timpul jocului! eu deja am plătit, cum adică să mă amendeze dacă nu vreau să las pe altul pe locul meu? Adică dacă găsesc maşina altuia pe locul plătit de mine, stau ca prostul să îl caut pe respectivul să-şi mute maşina, că am ajuns eu acasă? Iese măcel” – a comentat un constănţean.

Însă, interesant este şi acest punct de vedere: „Pentru că este ilegal sa închiriezi ceva ce este public. Și închirierea pe 24 de oră transforma in proprietar 24/7 pe cel care închiriază de la cineva care nu este nici proprietar, nici chiriaș. Contractele au fost un abuz al primăriei adresat comunității. Cetățenilor orașului care au dreptul de a parca oriunde pe locurile de parcare fiindcă sunt publice nu private. O japca pe care a făcut-o primăria, dar care prin acest HCL va spune cat de "proşti" sunt oamenii şi cât de "deștepți" sunt ei”.

Un altul susţine însă că: „Hotărârea e dată cu dedicaţie. Este pentru unii care au maşini de la firmă şi nu au voie să ia loc de parcare. Şi, uite aşa, când e plecat ‘prostul’ care a plătit pentru parcare, hop vine şi parchează şi deşteptul care are maşină de la firmă! Ştiu eu un caz concret, vecinii primarului!” – susţine constănţeanul.

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut cum vor convieţui, de acum înainte, vecinii care au parcare plătită cu cei care nu au plătit. Pare uşor frustrant, la fel ca şi faptul că în Constanţa nu sunt suficiente locuri de parcare! Sau… au constănţenii cam multe maşini “pe cap de familie”.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/revolutionari-lasati-fara-loc-de-veci-puz-uri-respinse-proiecte-blocate-deznodamantul-unei-sedinte-cu-un-vot-inedit-la-constanta-357056/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ok, poate sa parcheze pe locul platit de mine, care este parcare de resedinta, dar nu gratis ! nu e corect asa. sa ii taxeze si pe ei la ora, la fel cum se face in orice parcare de pe domeniul public! pentru ca eu daca ma duc sa parchez in centru, platesc din nou !
1
0
Avand sens unic pe aleea dintre blocuri spre casa, sunt nevoit sa fac un ocol al cartierului pana ajung pe locul meu de parcare. De ce va trebui sa fac acelasi lucru dupa ce-mi termin serviciul mai devreme uneori de ora 17:00 sa ma enervez vazand masina unuia parcata pe locul meu? Acel individ nu va pleca fix la 17:00 de pe locul meu. In acest caz sunt nevoit sa caut un alt loc dand o alta tura de cartier pe sens unic, sa parchez unde gasesc si apoi sa am o alta grija, sa verific daca acea masina a plecat, sa-mi mut masina inapoi cand pot sa ma odihnesc linistit! Este o tampenie!!!
0
0
Ei au uitat ca Ceausescu e mort vor din nou Comunism Ceausist ori vor procese in instanta sa tina ocupata primaria non stop in instanta in loc sa se ocupe de orasul nostru ?
0
0
In loc sa construiasca parcari supraetajate, fac misto de voi ca sa va certati ca chiorii. Interesul este sa va dati voi in cap unul altuia, sa platiti taxe si sa sa isi vada de ale lor. Poate va treziti si voi si o sa alegeti oameni care sa va reprezinte interesele.
1
0
Asta e un motiv de dat in judecata primaria!! Este un abuz grosolan din parte acestui inganfat, pentru ca trebuia sa astepte pana la terminarea contractului, adica 31 decembrie pentru ca primaria incaseaza banii pe an!
2
0
Dar de ce nu se,sesizeaza structurile cand se dau aprobari de constructii blocuri pe fiecare bucatica de teren si fara locuri de parcare?E ilegaliate ori spaga mare,de exemplu un apartament gratis in blocul respectiv!
7
0
Sunati la politia locala! O sa vi se spuna ca s-a terminat programul, ca nu au masina disponibila pentru deplasare, etc! Incercati duminica, de exemplu.
8
0
Hai ca se rezolva.Pana la ora 17 lasati masinape locul de parcare si mai mergeti si cu autobuzul.Dupa ora 17 puyeti pleca linistiti la shaorma ca nu mai parcheaza nimeni.
5
4
Cei care sunt de acord cu noua masura sunt cei care nu au loc de parcare, fie ca nu au mai apucat, fie ca nu vor sa plateasca. In europa sunt trasate cu culori zone in care parcheaza numai cei care locuiesc acolo. Daca nu locuiesti acolo si parchezi ti se ridica masina!!! Sunt comunisti, nu? Este o normalitate ca in parcarea blocului sa nu parcheze musafirii. La mine vara, e plin de masini din tara care ocupa locurile! Pe de alta parte chiar daca e domeniu public, eu daca platesc o taxa in plus e normal sa beneficiez de rezervare. Masura se poate lua de la inceputul anului, astfel incat stii p
12
2
Dintotdeauna am crezut ca a putin abuziv ca unii sa aiba locuri si altii nu, mai ales ca nu exista criterii transoarente de acordare. Asa ca , cea mai simpla rezolvare e asta: Toate masinile inmatriculate in Constanta platesc o taxa de X lei pe luna, inclusa in impozitul pe masina, iar toate locurile de parcare sunt la liber. Si asa, toata lumea are aceleasi sanse. Pentru aia cu masini de serviciu, se da o declaratie, se achista intreaga suma de catre sofer si aia e. Si asa elimini si atentiile din sistem.
9
8
Sa o scoateti din fluturasul cu impozitul anual pt cladiri si auto, ingeniosilor. Totodata cei ce stationeaza pe locul platit de noi sa plateasca jumatate din ce am platit noi deja anticipat pana la 31 decembrie 2018. Capete luminate ce voteaza fara sa gandeasca
18
3
deci dupa ora 17 pot chema politia locala..daca altul imi ocupa locul... Ce de amenzi o sa fie...! Dar o sa faca fata politia la atatea apeluri ?!!
17
0
Dar poate a dat mana Fagadau cu Chitac si fac tandem. Poate Rezeanu e doar un mesager care aranjeaza combinatiile . Se vor reuni ca la alegerile trecute, unde amiralul nu a vrut sa faca campanie deloc ca era blat cu Fagadau si apoi arunca vina pe PNL. Am mai vazut scenariul asta politic de prea multe ori sa nu il mirosim si de data asta.
10
1
La proiectul acesta cu parcarile trebuia trecut co-autor si colegul meu Romeo Rezeanu. Imi place sa fiu fair-play. Merita, si cu asta am spus tot!
10
0
Sa inteleg ca Rezeanu e traveu??? Si cu Psd si cu Chitac??? Cum isi dau arama pe fata toate scursurile astea, care se bat cu pumnii in piept ca cetateanul, ca spatiul verde, ca naiba sa ii ia....
8
0
O nulitate si Babu si rezeanu si primarul si toti cretinii aia din primarie care face asemenea proiecte de handicapati. Vor oras europeanu si ei nu sunt in stare sa aduca Constanta la nivelul Brasovului sau Clujului, Sibiului, etc unde nu exista asemenea mizerii de hotarari de consiliu. A venit un prost vice si acum tre sa il acceptam. Vai de mama noastra! Sa emigram in cluj sau oradea poate!
16
0
Trezitiva la realitate Ce parcare platita , unde pula mea vezi asta in lume , doar la noi ca sa justifice blocurile construita fara parcari, inchiriau locuri fictive sa iasa la nr de apartamente... rommania
5
5
Cine plateste, sta in parcare! Cine nu, sa plateasca daca vrea sa stationeze. Mariti taxa si lasati oamenii care ;locuiesc acolo sa isi vada de viata, nesimtitilor, ca numai sa ne agresati sunteti buni!!!
17
3
Dupa mintea ingusta a viitorului primar al Constantei - Dumitru Babu - este mai important regulamentul de parcari decat proiectele imobiliare !!! Si ne mai miram ca apar non stop reportaje cu titilul CONSTANTA CARE MOARE...
20
3
Babu? Ala care si-a construit la vechiul pod de tramvaie din km4 si apoi si-a scos autorizatia, desi in afara limitelor PUZ-ului?
17
0
E simplu : firmele de distributie, dubele firmelor, autocarele sa fie parcate in locuri speciale, nu printre blocuri. Jafurile ...flit iar cei cu masini mai vechi de 15 ani sa fie superverificati. Polueaza. ..flit! Flit si made in BG si rahaturile din UK-ul lui peste cu " capul" pe...dreapta si se mai creaza cateva sute de locuri de parcare. Altfel idiotule de Babu si filozofule ieftin de Fagadau, venim si parcam chiar in fata Primariei. Pana la ora 17.00, idiotilor!!!
20
7
daca tot plecam de acasa la serviciu in timpul zilei, nu vor sa lasam usa descuiata, sa se foloseasca cineva de apartamentul nostru ? Vor sa dea o lege pentru hoti si smecheri, se vor inmulti scarbele care nu vor sa plateasca niciun loc de parcare, si vor parazita locurile altora, ca asa le place lor
27
6
Dak au hotarat asa sa reduca taxa de 175 ron pe an la jumatate! Adik altii platesc si restul stau la panda sa ocupe un loc la care nu cotizeaza cu nimic? Stai sa vedeti cand o incepe iarna cand cei care platesc curata locul de parcare,vor iesii adevarate batalii! Sa se opreasca inchiriatul de parcari cu plata, astia nu mai obstructioneaza? Primar de 2 lei, o sa te mai aleaga .....lea!
29
3
O hotarare corecta. Locul de parcare este rezervat in intervalul 17.00-08.00. Daca este ocupat chemi politia locala si te rezolva. In timpul zilei poti parca oriunde. daca vecinul are locul liber parchezi acolo, dupa ora 17.00 iti muti masina pe locul tau sau chemi politia si te rezolva. Este o hotarare corecta si de bun simt. Nu platesti 175lei pe an loc de parcare nu de veci!!!
18
34
E foarte simplu. Se face plangere prealabila la care ei nu vor raspunde si apoi actionati in judecata. Juristi au mai multi dar pierd procese de cate ori un constanean mai destept le intenteaza cate un proces pentru cate o hotarare din asta aiuritoare. Se anuleaza fara probleme in instanta.
17
5
Pretul platit acum este modic...la un 1500 ron pe an cererea dcade sigur la jumatate...apar si locuri de parcare libere si cei care doresc pot lua si primaria incaseaza bani.
10
5
Opa! Nu le convine la Moldoveni!
5
17
Sa ii multumiti domnului consilier Rezeanu si domnului consilier Andrei Popescu. Fara ei nu treceam acest proiect. Este cel mai bun proiect la care am lucrat vreodata. Ma voi ocupa personal sa fie bine implementat. Va asigur ca nu vor iesi scandaluri si certuri. Vom aduce acest oras sa fie ca unul japonez cel putin. O sa vedeti!
7
17
Cand am luat locul, am platit un stalp pe care sa-l ridic la plecare. Inteleg ca acum nu mai am voie sa ridic stalpul? Daca nu il mai folosesc inseamna ca pot sa il duc la fier vechi, nu? Si atunci cum imi mai stabilesc zona locului de parcare ca fiind sub contract, intre orele 17-08, daca nu exista nici un indiciu vizibil?
21
12
Ce fac cu aia care si-au imprejmuit locul de parcare pe care si l-au insusit abuziv si nici nu-l plateste. Zice ca el parcheaza de ani de zile acolo si ca el e stapan! Si-a facut gard in jurul masini, a tirnat beton pe spatiul public si face pe proprietarul. Atunci sa veedem politia licala ce masuri ia! Hai sa va vad. Pe astia care au platit ii inteleg !
25
1
Majoritatea care detin locuri de parcare au inpresia ca li se cuvine locu?vreti sa va ridicati case pe 10mp?voi sunteti chiriasi si respectati cerintele nu va convine nu mai platiti chirie si lasati pe altii care sunt deacord cu noile reguli.sincer in tot orasu stau placutele ridicate de dimineata pana seara si altii cauta on disperare loc de parcare.daca parcheaza pe locu tau o ora doua cat sa isi faca treaba in zona nu vad de ce deranjeaza
16
25
Anulate toate contractele,primaria banii inapoi la oameni ,desfiintate dispozitivele,domeniul public inseamna al tuturor constantenilor,sa nu mai faca primaria afaceri cu locurile de parcare!
24
8
Sa-i multumim din inima lui Babu ! Babule, sa hii sanatos! Nu ma uita cu blocul meu ! Sbaneatza. Va pup mucanilor !
16
4
In loc sa se creeze locuri noi de parcare s-a gasit aceasta solutie prin care noi sa ne dam in cap si sa se injuram unii pe altii in timp ce ei raman cu banii nostri!!
21
5
creiere de machedoni bolnave
24
10
prostie ca asta nici ca se putea.
29
8
locul ala e domeniu public pentru care PLATIM TOTI IMPOZIT, tu ti-ai cumparat dreptul sa-ti tii masina acolo cand esti acasa ca sa nu fii nevoit sa o lasi in mijlocul drumului!!!
18
17
CACARAU si cu cei doi vice hoti da se duca i plm la puscarie !!! Sa scada si taxa la jumate la parcari daca au atatea idei de ccat
12
7
Motivatia cu plecatul la serviciu timp de 8 ore,timp in care altul ocupa loculde parcare e buna.Dar ce face pensionarul care a plecat la piata o ora si gaseste locul ocupat ?Asteapta in fata locului de parcare pe care el l-a inchiriat,l-a platit..etc..sa nse faca ora17..??!Sau ocupa si el un alt loc de parcare ...si sa vezi ce se intampla in jurul morei 17,cand toti se misca spre locurile lor de parcare...Asta e o hotarare similara acelea conform careia asociatia iti da dreptul sa tii caini si pisici..ca sa ne aflam in treaba.."Baietii destepti" care au votat-o ,se vor strica de ras ..
25
8
Eu nu sunt nici proprietar, nici chirias, domnilor destepti ! Am doar un drept de folosinta neconditionata asupra locului, de ce? Pentru ca vi l-am platit ! Iar cei care parcheaza pe locul meu gratis, ce drept au, cum se numeste ? Nu cumva, nu au voie ? Poate vreti sa le dam si cheia de la apartament, sa se odihneasca, daca tot au venit in zona.. Normal ar fi sa ii taxeze si pe ei la ora, asa cum se face cu orice parcare pe spatiul public, nu ? Si daca imi strica cineva stalpul, cine il repara ?? Vedeti ? Nu cumva o sa va alegeti cu niste procese, daca ne strangem mai multi, ce ziceti ?
42
15
O tampenie.Sunt alte probleme care ar terbui rezolvate.Mediocritatea conducerii municipiului,duce Constanta la a fi un oras mizer,care doar marea il mai salveaza.Numai in cardasie au putut ajunge la locurile de parcare...
43
4
Daca pana acum plateam penteu locul de parcare o suma si locul era al meu 24 de ore, asta inseamna ca daca perioada in care parcarea este a mea a scazut cu o treime va scadea si pretul acesteia cu o treime? Asa mi s-ar parea normal.
28
6
O mare MIZERIE ! O sa iasa cu vandalizari si scandal ... abia astept sa umplu de dungi masina aluia de parcheaza pe locul meu ! V-am pupat
30
22

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369