REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Programul de vizite în Spitalul Județean Constanța a fost redeschis parțial. Video

Programul de vizite în Spitalul Județean Constanța a fost redeschis parțial. Video

Replica API 4 mai 2022 | 00:10 2416

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au decis ca începând cu luni, 2 mai a.c., să revină parțial la programul de vizită.

,,După mai bine de 2 ani de restricții a fost reluat parțial programul de vizită în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Astfel, accesul aparținătorilor este permis zilnic între orele 14:00 - 16:00. Îi rugăm cu insistență să respecte o serie de reguli, un set de măsuri menit să protejeze atât pacienții, cât și personalul medical, dar și aparținătorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, Crina Kibedi.

Program și reguli de vizite

,,Având în vedere încetarea stării de alertă, dar luând în considerare că în SCJU Constanța mai sunt internați pacienți cu infecție SARS CoV-2, precum și pentru a preveni și limita infectările cu SARS CoV-2, începând cu data 02.05.2022 revenim, parțial, la programul de vizită. Astfel, accesul vizitatorilor este permis zilnic, între orele 14.00-16.00, cu rugămintea insistentă de a respecta în continuare o serie de reguli, menite să protejeze toți factorii implicați: pacienții, personalul spitalului dar și vizitatorii care vor avea acces în unitatea medicală.

În afara orelor de vizită, aparținătorilor nu le este permisă intrarea în secțiile și compartimentele spitalului!

Programul de vizită este reluat parțial, în secțiile cu risc menținându-se încă restricțiile. Astfel, ACCESUL ESTE ÎN CONTINUARE INTERZIS în:

–Sectoarele COVID;

–Secțiile Obstetrică Ginecologie I și Obstetrică Ginecologie II;

–Secția Clinică Neonatologie;

!!!Exceptie – Nou născuții aflați la Terapie intensivă pot fi vizitați ORICÂND de către părinți.

– Secția Clinică Pediatrie: au acces doar părinții sau tutorii legali pentru minorii fără însoțitor;

-Secția Clinică ATI: vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic, în intervalul orar 13.00-15.00, doar membrilor familiei, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Pentru pacienții internați în secțiile cu risc, menținem serviciul de curierat, între orele 11.00- 12.00 și 16.00-17.00.

Pentru secțiile unde programul de vizită se reia, rugăm aparținătorii să respecte următoarele reguli și masuri de siguranță:

–MASCA DE PROTECȚIE este obligatorie, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța;

– În incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei, mască). Echipamentul de protecţie este pus la dispoziția aparținătorilor gratuit și se găsește la intrarea în fiecare sectie;

–Este obligatorie dezinfecţia mâinilor, la intrarea dar și la ieșirea din spital. Vă rugăm să folosiți cu încredere soluțiile dezinfectante din dispensere!

–Se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient, timp de maxim 15 minute;

–In saloanele cu mai mult de 3 paturi pot fi vizitati maximum 2 pacienți în același timp;

– Pe parcursul vizitei, aparținătorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul şi durata vizitei );

–La părăsirea secţiei / spitalului vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecţie folosit, care va fi depozitat în saci speciali destinaţi acestui scop;

–Este interzis accesul vizitatorilor care prezinta simptome ale unei boli infecto-contagioase (boli eruptive, viroza respiratorie etc);

– Vizitatorii sunt rugați să folosească numai circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toată durata vizitei.

–Să respecte odihna și programul individual al tuturor pacienților internați, precum și activitatea curentă a personalului medical;

Este strict interzis ca vizitatorii:

–Să se așeze pe patul pacientului;

–Să atingă recipientele inscripționate cu mesaje de tipul “risc biologic”;

–Să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicală;

In mod exceptional, vizitatorii pot fi solicitați de către personalul medical să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să respectați regulile și măsurile de siguranță!” au transmis reprezentanții SCJU.

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272