4.3° Constanța Dum., 27 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6195
4.3° Constanța Duminică, 27 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6195

Programul Rabla pentru becuri

Victor ROTARU 1 octombrie 2022 305

Proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului Rabla pentru becuri a fost publicat de AFM pe site-ul instituţiei.


Programul Rabla pentru becuri. Ghidul de finanţare al Programului privind creşterea eficienţei energetice prin înlocuirea becurilor convenţionale cu becuri led a fost făcut public de AFM.
Programul Rabla pentru becuri. Tot ce trebuie să ştii
Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, românii care îşi vor înlocui becurile vechi, mari consumatoare de energie, cu becuri led vor primi un voucher în valoare de 200 de lei.
Noul program are rolul de a reduce consumul de energie şi emisiile de gaze cu efect de seră în locuinţe, pentru utilizatorii casnici.

Programul este finanţat din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii, în baza contractelor de decontare şi documentelor justificative ale persoanelor fizice beneficiare.

Pentru a beneficia de finanţare românii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

a) este persoană fizică cu domiciliul în România;

b) nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării becurilor cu led;

c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi în momentul înscrierii în aplicaţia informatică;

d) este posesor al unui/unei buletin/cărţi de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;

e) se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenţionale;

f) îşi dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

Românii vor putea beneficia de un singur voucher în cadrul unei sesiuni de înscriere. Aceştia vor primi tichetele de 200 de lei la achiziţionarea a cel puţin unui bec cu led, în schimbul predării unui număr echivalent de becuri convenţionale, potrivit Antena 3.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de ordin trebuie, întâi, semnat de ministrul mediului şi apoi să fie publicat în Monitorul Oficial, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
172532291849
5/49
304017142116
joker
4512883917