REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.4° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Proiect aprobat tacit: Permis anulat pe viață pentru șoferii beți sau drogați, care au provocat accident mortal

Proiect aprobat tacit: Permis anulat pe viață pentru șoferii beți sau drogați, care au provocat accident mortal

A.F. 6 februarie 2024 | 00:00 2210

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect iniţiat de deputaţi PNL, care propune anularea pe viaţă a permisului conducătorului auto dacă acesta a provocat un accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Proiect aprobat tacit: Permis anulat pe viata pentru soferii beti sau drogati, care au provocat accident mortalSenatul României

Potrivit unor date prezentate presei, în anul 2020, la nivel naţional, 740 de conducători auto au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, 1.294 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa substanţelor psihoactive şi 13.509 de conducători auto au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, precizează iniţiatorii.

"Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă. În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârşită în condiţiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viaţă", se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă iniţiată pentru modificarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost transmis Camerei Deputaţilor pentru dezbatere, în calitate de for decizional în acest caz, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se aplica si daca e vorba de un cetatean strain,de exemplu american,care beat omoara pe cineva cu masina? Nu stiu,dar mi-a venit in minte cazul T*o Peter si cum s-a fasait totul atunci.
3
0
eu le-as anula pe viata doar daca e prins beat sau drogat, de ce trebuie sa omoare pe cineva?
8
1
e ...mana cereasca pentru politie, avocati, judecatori , doctori ! a fi sa u nu a fii se fac cercetari, analize, se dau cu presupusul se intra in procese si cate altele , stie romanasul ce sa faca!
0
1
Se aplica si retroactiv? Ca stiu eu un politist de la navodari care a omorat pe una, beat....si conduce
4
1
Era cazul sa se intample!
7
0
"influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor" inseamna o lipsa grava de responsabilitate si daca suntem de acord ca trebuie sanctionata nu acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru depasirea vitezei legale si incalcarea regulilor elementare de circulatie ptr ca si ele arata aceeasi lipsa grava de responsabilitate iar consecintele sunt uneori aceleasi pierderea de vieti nevinovate
3
1
E buna legea,sa vedem si cum o aplica speciali din justizie pentru ca mai sunt si alte legi bune pe care ashtia le-au aplicat numai cand si cum au avut ei chef,avem foarte multe precedente in cazul astora din justizie cand chiar si legi clare fara portize judecatori nu le-au aplicat pentru ca nu au vrut ei pentru ca asha au vrut mushchi lor de judecatori speciali si inamovabili.
10
1
E bună, dacă are cine s-o și aplice, fără a fi corupt...
8
1
Vrăjeală.....nu se va întâmpla așa ceva
7
1
daca justitia specialilor e facuta cu doua ocale cum am vazut, tot degeaba
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039