REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Proiect de lege adoptat tacit: Staționarea cu motorul pornit, la un pas să fie interzisă

Proiect de lege adoptat tacit: Staționarea cu motorul pornit, la un pas să fie interzisă

A.F. 25 martie 2024 | 22:31 972

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care este interzisă staţionarea autovehiculelor, în oraşe şi municipii, cu motorul termic pornit, nerespectarea acestei prevederi fiind sancţionată cu două sau trei puncte-amendă.

Proiect de lege adoptat tacit: Stationarea cu motorul pornit, la un pas sa fie interzisa

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 20 martie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care conduce şedinţa de luni a plenului, scrie Agerpres.

Fac excepţie de la interdicţia staţionării autovehiculele care sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehicule de transport marfă care necesită putere de la motor pentru funcţionarea refrigerării şi vehicule care utilizează activ echipamente hidraulice/mecanice, cum ar fi camioane de transport ciment, compactoare, etc.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, interzicerea staţionării cu motorul pornit este "o măsură antipoluare".

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă ai avea o mașină pe benzina,hybris,electrica dar când ai o tigaie non euro diesel care degaja gaze mai mult că un tractor ar trebui trimise direct la casare.
1
0
Ce p****i dacă aștept pe cineva in mașina afara fiind frig cu copil sau bătrân bolnav trebuie sa stam in frig ca așa vor Deștepții din parlament
2
1
Pe linga asta ,mai trebuie reglementata treaba cu luminile ..sint multi papagali care stau cu luminile de intilnire ,sau chiar cu faza lunga pe loc! Ba frate,cind nu rulezi ,se pun "pozitiile" ! Da' ce sa stie cocalaru' si pizi...ca a facut scoala de soferi cu instructoru' care a luat atestati' la apelu' bocancilor....
1
1
Bine ca s-a rezolvat si problema asta arzatoare. Sa rezolve si programul de lucru, in week end, la supermarketuri si totul este perfect, aici la noi.
3
1
Stau cu mașinile pornite să aștepte tot felul de pițipoance și masardiste nespălate doar fardate.FOARTE BINE AMENDA LA GREU CAND POLUEAZA CU DIESELUL LUI PARCA AR FI TRACTOR
6
1
peste amenzi. Nu mai au ce fura, s-a golit sacul si acum rod si panza.
3
2
sa ne spuna ue si aia din vest ce sa facem si sa ne bage sula in coaste ca la noi magaria si nesimtirea sunt cat casa
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108