REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Proiect Erasmus, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr 16 „M.I.Dobrogianu”

Proiect Erasmus, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr 16 „M.I.Dobrogianu”

Virgil STOIAN 29 septembrie 2022 | 14:21 794


La întâlnirea „Dansul – cea mai frumoasă formă de a depune efort” organizată în cadrul Școlii Gimnaziale Nr 16 „M.I.Dobrogianu” au participat 4 elevi și 3 profesori din Franța împreună cu 4 elevi și 3 profesori din Turcia. Copiii din școala noastră i-au ajutat pe partenerii lor să descopere dansurile tradiționale românești, dar și elemente de gastronomie locală.

În data de 19 septembrie delegațiile partenere au făcut cunoștință cu profesorii și copiii din școala și grădinița noastră. Grupul a participat la cursurile de limba engleză, matematică, sport și disciplina opțională pentru a identifica elementele specifice sistemului educational românesc. Începând cu ora 13.00 a avut loc prima activitate de dans comună a elevilor din toate țările partenere – elevii învățând dansuri tradiționale din România, Turcia și Franța.

În data de 20 septembrie, în prima parte a zilei, elevii și profesorii din țările partenere au vizitat Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și au realizat turul cultural al centrului vechi al orașului, iar după-amiază au avut loc activități sportive pe plaja Modern.

În data de 21 septembrie s-a  realizat deplasarea la Gura Portiței unde elevii au descoperit elementele unice ale spațiului geografic românesc și au desfășurat competiții sportive de fotbal și volei pe plajă între grupurile celor trei țări partenere.Ziua de 22 septembrie a debutat cu activitatea „Our health” susținută de d-na doctor Ionescu Elena – medic școlar, urmată de o activitate de gătit, în cadrul căreia au fost promovate rețete tradiționale sănătoase. Ziua s-a finalizat cu spectacolul  ”Dance – the most attractive way to move!” în cadrul căruia au participat atât elevii din țarile partenere, elevi și preșcolari ai școlii, dar și invitați: Ansamblul Astras, elevii ucrainieni găzduiți de școala noastră, reprezentanți ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Organizatorii au distribuit certificate de participare tuturor celor implicați.În data de 23 septembrie elevii din școlile partenere au fost invitați să participe la activități out-door în cadrul Intelect Parc, Microrezervația Constanța, după ce, inițial, au admirat spectacolul delfinilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272