REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiect Erasmus + la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”

Proiect Erasmus + la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”

Replica API 19 martie 2018 | 00:00 480

În perioada 11 – 17.03.2018, în Waltrop, Germania, a avut loc cea de a patra întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + ,,On the Move in Europe”, derulat de Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu” din Constanţa în parteneriat cu liceul german şi alte patru licee din ţările implicate în proiect: Olanda, Spania, Italia şi Ungaria. Proiectul de parteneriat doar între şcoli în cadrul programului Erasmus +, acţiunea KA2, este al doilea dintre cele trei proiecte Erasmus + care se desfăşoară în acest an în Colegiu.

La această activitate au participat două cadre didactice – prof. dr. Anamaria Ciobotaru – coordonatorul proiectului şi prof. dr. Polixenia Popescu - membru al echipei de proiect şi patru elevi din clasele a X-a şi a XI-a.

Activităţile derulate în cadrul acestei întâlniri s-au derulat sub egida ,,Spot Light on Democracy”. Elevii din cele cinci instituţii partenere ale liceului Stadische Reaschule din Waltrop au asistat la lecţii predate de profesorii liceului gazdă elevilor de alte naţionalităţi, integraţi în sistemul educaţional german, au participat la work-shop-uri interactive pe tema proiectului, derulând activităţi ca: construirea unor mesaje despre valorile democraţiei care au fost înscrise pe zmee confecţionate în cadrul atelierelor, lansate ulterior în curtea şcolii, scierea unui cântec despre valorile democraţiei şi drepturile omului, confecţionarea unei ,,Case Europene Comune”, vizitarea oraşelor Dortmund şi Recklinghausen, etc.

Una dintre cele mai importante experienţe a fost vizitarea Parlamentului din Düsseldorf unde un membru al Parlamentului greman le-a vorbit elevilor despre valorile democraţiei şi drepturile omului. Elevii au avut oportunitatea de a asista la sesiunea de lucru a unei Comisii de Experţi a Parlamentului.

Materialele elaborate de elevii participanţi la proiect au fost prezentate de către aceştia în faţa reprezentanţilor autorităţilor locale (la activitate a participat primarul oraşului Waltrop), profesorilor şi părinţilor.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Italia, în luna noiembrie a acestui an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa incepe spalarea pe creier si racolarea copiilor nostri.Drumul spre iad e pavat cu bune intentii.Asa s-a ajuns ca mai bine de 150000 de romani sa fie aserviti unor interese straine Romaniei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367