REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Proiect. Locuri de cazare și hrană, oferite gratuit pentru cadrele medicale din Constanța

Proiect. Locuri de cazare și hrană, oferite gratuit pentru cadrele medicale din Constanța

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 1122

Membrii USR Constanța au înaintat Consiliului Local Constanța un proiect de hotărâre ce are în vedere protecția cadrelor medicale și a personalului auxiliar din spitale. Concret, proiectul prevede acordarea de locuri de cazare temporară și a hranei pentru cadrele medicale și personalul auxiliar, care își desfășoară activitatea în cadrul spitalelor din municipiul Constanța.

Pentru ca proiectul să devină realitate, USR Constanța a cerut demararea procedurilor de identificare a tuturor spațiilor locative libere, aflate în proprietatea sau în administrarea municipiului Constanța, indiferent de destinația acestora, cu scopul de a fi puse gratuit la dispoziția cadrelor medicale și a personalului auxiliar, care intră în contact cu pacienți suspecți sau infectați de virusul SARS-CoV-2.

În cazul în care spațiile locative libere nu sunt suficiente sau nu se ridică la standarde de cazare a cel puțin unui hotel de 3 stele, spune proiectul, se vor identifica spații locative de închiriat în regim hotelier, care să respecte standarde de cazare de cel puțin 3 stele. Pentru personalul medical și auxiliar supus prezentei hotărâri, hrana se va asigura cu titlu gratuit pe tot parcursul perioadei pentru care este valabilă prezenta hotărâre.

"Cadrele medicale intră inevitabil în contact cu persoanele infectate și de aceea se impune luarea măsurilor pentru protecția membrilor de familie a acestora, prin punerea la dispoziția cadrelor medicale a unor locuințe separate de familii și pentru asigurarea îngrijirii și supravegherii copiilor acestora, acolo unde este cazul. Există solicitări în acest sens de la medici, asistente, personal medical și administrativ al spitalelor de pe raza Municipiului Constanța.", motivează proiectul reprezentanții USR Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, s-au trezit si ei dupa ce altii au facut deja treaba asta. Buna dimineata USR, multumim ca gasiti noi metode de acumulare capital politic, pardon sunt tot alea vechi, unii fac si voi dati comunicate. Hai lasati vraja ca oricum a uitat lumea de voi.
0
0
Nu mai aduceti persoanele infectate la Constanta. Pe noi cetatenii nu ne intreaba nimeni daca suntem de acord ?
3
0
Se aproba in cateva luni
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272