REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proiectele lui Stelian Ion generează haos - Ministrul Justiţiei, 'tras de mânecă' de CSM după ce a ignorat procedurile

Proiectele lui Stelian Ion generează haos - Ministrul Justiţiei, 'tras de mânecă' de CSM după ce a ignorat procedurile

Replica API 3 aprilie 2021 | 00:07 1679

Stelian Ion a trimis, în urmă cu o săptămână, Consiliului Superior al Magistraturii, spre avizare, proiectele de modificare a legilor justiţiei. Ministrul Justiţiei a reuşit însă nu doar să enerveze partenerii de coaliţie, ci şi să bage în ceaţă CSM.

Potrivit unor surse judiciare, CSM s-a trezit cu proiectele de la Ministerul Justiţiei fără să i se transmisă clar ce anume se aşteaptă de la Consiliu. Stelian Ion a ignorat procedura aprobată prin hotărâre de guvern şi a transmis proiectele fără avizele interministeriale. Conform normelor legale, înainte de a se cere avizul CSM, iniţiatorii trebuie să obţină toate avizele din guvern.

Surse oficiale au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că proiectele ajunse la CSM purtau doar semnătura lui Stelian Ion. În acest condiţii, CSM a solicitat oficial lămuriri de la Ministerul Justiţiei, pentru a se stabili calea de urmat: avizarea proiectului (imposibilă prin această procedură) sau pur şi simplu consultarea Consiliului.

CSM ar dori să evite o situaţie jenantă pentru instituţie, în care ar aviza proiecte care ulterior s-ar pierde în "negura" instituţională. De altfel, în prezent există mai multe proiecte, iniţiate şi de alte ministere, care vizează părţi din legile justiţiei, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stelica nici nu stie pe ce lume traieste, cum sa il pui pe pacalitul asta ministru?
4
0
Proiect STELIAN ION hai ca tre sa regurgitez.Omul sa vazut pe cai mari si da cu muci in fasole atiita si nim altceva.Sa urmarim cum a optinut rep pt gars ANL din cta si apoi mai vb de realizarile acestui oportunist
5
0
Asa va trebuie daca numiti in functii de conducere asemenea papagali. Vai mama lui.
12
2
are cineva alte asteptari de la cineva care a obtinut un imobil falsificand documente?
13
2
Lasa-te de politica ca nu nici fata si nici chemare...pana nu faci cta de ras
11
2
hahahahahahah
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212