REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Proiectele pentru obţinerea finanţării pentru investiţii în lanţul valoric al bateriilor se depun începând de luni

Proiectele pentru obţinerea finanţării pentru investiţii în lanţul valoric al bateriilor se depun începând de luni

Valentina CAMARA 17 ianuarie 2023 | 00:00 220

Proiectele pentru obţinerea finanţării pentru investiţii în întregul lanţ valoric al bateriilor (producţie şi/sau asamblare şi reciclare) pot fi depuse începând de luni, a anunţat Ministerul Energiei.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 258,7 milioane euro.

Sprijinul financiar se acordă pentru investiţii în construirea de noi capacităţi de producţie şi/sau asamblarea şi reciclarea bateriilor Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li-sulfur, Zn, debit, temperatură ridicată), cu condiţia ca activitatea de reciclare să fie finanţată conform alin 6 din schema de ajutor, care include orice combinaţie de activităţi de producţie de electrozi şi/sau componente ale electrozilor şi bateriilor, precum şi de asamblare a electrozilor în baterii şi testarea/condiţionarea bateriilor inclusiv activitatea de reciclare.

De asemenea, se acordă fonduri şi pentru construirea de noi capacităţi de producţie şi/sau asamblarea şi reciclarea celulelor şi/sau panourilor fotovoltaice, cu condiţia ca activitatea de reciclare să fie finanţată conform alin. 6 din schema de ajutor, care include orice combinaţie de activităţi de producţie de polisilicon şi plachete, precum şi asamblare a celulelor şi a modulelor fotovoltaice inclusiv reciclarea panourilor fotovoltaice (sau a elementelor acestora).

"Investiţiile vor fi finalizate, inclusiv punerea în funcţiune a tuturor capacităţilor, până la finalul trimestrului IV 2025. Solicitanţii eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nouînfiinţate) şi întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile republicată modificările şi completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărei naţionalitate o deţin şi cu condiţia înregistrării la ONRC în România!", precizează ministerul, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212