REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PROIECTUL ‘ADOPTĂ un SPAȚIU VERDE’, la mâna consilierilor locali

PROIECTUL ‘ADOPTĂ un SPAȚIU VERDE’, la mâna consilierilor locali

Replica API 27 iunie 2021 | 11:50 608

O idee de succes implementată și în Cluj va fi votată din nou de consilierii locali municipali. Mai exact, este vorba despre proiectul ce vizează „adoptarea” unui spațiu verde de către asociaţii, fundaţii, instituţii, ong-uri, agenti economici care să se ocupe de întreținerea și înfrumusețarea spațiilor.

Consilierii locali din partea Partidului Național Liberal au venit cu un proiect semnificativ pentru Constanța. Este vorba despre proiectul lansat în ultima ședință de Consiliu Local despre care edilul, Verghil Chițac, spunea: „Proiectul există la Cluj și în Oradea. Nu se pune problema că noi vrem să înstrăinăm domeniul public. Noi vrem să aducem lângă noi operatorii economici. Dacă ei îngrijesc spațiile verzi, noi îi vom promova, gratuit. Nu se pune problema că nu avem bani, noi vrem doar să implicăm operatorii economici”.

Vergil Chițac

Spațiile verzi, în proprietatea Primăriei Constanța

Primăria municipiului Constanţa are obligaţia amenajării, întreţinerii şi înfrumuseţării zonelor verzi, a parcurilor şi grădinilor publice precum şi obligaţia de extindere a suprafeţelor de spaţii verzi, astfel cum impun dispoziţille Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Impactul pozitiv al spaţiilor verzi se extinde şi asupra vieţii economice a oraşului, un mediu plăcut ajută întotdeauna la crearea unei imagini favorabile asupra centrelor urbane şi prin aceasta, poate spori atractivitatea pentru investiţii şi pentru ofertă de noi locuri de muncă.

Se dorește implicarea constănțenilor

Aşadar, în baza prevederilor legale şi din dorinţa de a implica cetăţenii cât mai mult în activităţi civice care să servească comunităţii locale, consilierii locali PNL propun spre aprobare, în ședința ce va avea loc miercuri, 30 iunie, proiectul intitulat „Adoptă un spaţiu verde" prin care persoanele juridice interesate (asociaţii, fundaţii, instituţii, ong-uri, agenti economici) pot investi în amenajarea şi întreţinerea unor spaţii verzi aflate în proprietatea publică a Constanţei şi în administrarea Consiliului Local, în vederea conservării şi înfrumuseţării spaţiilor verzi publice, ţinând cont că aceste zone sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului înconjurător.

Cum se „adopta” spațiile

Acest proiect porneşte de la posibilitatea „adoptării" unui spaţiu verde aflat în proprietatea publică a Municipiului Constanţa în baza încheierii unui protocol de colaborare între persoanele juridice interesate şi Primăria Constanţa şi are ca obiect implicarea agenţilor economici/instituţiilor, asociaţiiior, fundaţiilor, ong-uri în programul de conservare a zonelor verzi din municipiu, prin preluarea în întreţinere şi amenajare cu titlu gratuit, o zonă verde, fără a altera caracterul de folosinţă generală şi destinaţia de zonă verde a terenului şi fără a solicita plata lucrărilor executate, primind in contrapartidă dreptul de amplasare pe terenul ce face obiectul acordului de la 1 până la 4 panouri informative, fără plata taxelor aferente.

Model panou informativ din Cluj. Sursa: bitTV.ro

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca prin lege primaria are obligatia sa amenajeze si intretina spatiile verzi, de ce nu o face si ii obliga pe altii sa o faca? Margeti sa vedeti cum arata spatiile verzi din centru, cele de langa primarie. Halal exemplu
2
0
deci spatiile astea nu se pot adopta de neica nimeni, ci doar de jmecherii lor, dupa cum se vede in acea poza Carpat Instal
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272