REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proiectul „ADOPTĂ un SPAŢIU VERDE” NU a trecut de votul consilierilor. Primarul va da DISPOZIȚIE

Proiectul „ADOPTĂ un SPAŢIU VERDE” NU a trecut de votul consilierilor. Primarul va da DISPOZIȚIE

Replica API 1 iulie 2021 | 20:50 2217

O altă şedinţă de Consiliu Local cu scântei a avut loc la Constanţa. De data aceasta, neînţelegerile au fost iscate de proiectul „Adoptă un spaţiu verde”, proiect pe care consilierii USR îl consideră ilegal. Mai multe schimburi de replici au avut loc între primarul Vergil Chiţac, viceprimarul Ionuţ Rusu, consilierul Mihaela Andrei şi Dumitru Caragheorghe. Precizăm, de asemenea, că proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali, însă Vergil Chiţac va da o dispoziţie de primar pentru ca proiectul să intre în vigoare de îndată.

Dumitru Caragheorghe susţine că proiectul este ilegal

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între UAT Municipiul Constanța și persoanele juridice interesate (asociații, fundații, instituții, ong-uri, agenți economici) și a Ghidului privind activitatea de întreținere spații verzi, în vederea punerii în aplicare a proiectului municipalității constănțene ”Adoptă un spațiu verde” nu a fost aprobat de către consilierii locali municipali. Dumitru Caragheorghe a precizat, în cadrul şedinţei, că apreciază iniţiativa, dar proiectul de hotărâre are articole care contravin legislaţiei în vigoare. „Există reglementări în legislaţia naţională care admit astfel de demersuri. Acest proiect de hotărâre în forma aceasta are dispoziţii care vin în contradicţie cu legislaţia naţională şi cu regulamentul de publicitate locală, votat de noi. Este un regulament cu dispoziţii ilegale, suntem de acord cu principiul de la care porneşte acest proiect, dar trebuie modificat. Să venim cu un nou proiect privind acest regulament”, a explicat Caragheorghe.

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

Consilierii locali au acordat 10 voturi pentru, 7 împotrivă şi 9 abţineri, motiv pentru care proiectul nu a fost adoptat. Viceprimarul Ionuţ Rusu a ţinut să facă şi el o remarcă. “Acest transfer de administrare este o falsă problemă şi în foarte multe alte localităţi din ţară se întâmplă exact acelaşi lucru, cu aceeaşi denumire. Şi Sectorul 1 are un proiect de acest fel, unde doamna primar este de la USR”. Primarul Vergil Chiţac a ţinut să precizeze clar că proiectul nu este un regulament întrucât nu prevede obligaţii pentru toţi cetăţenii. „Nu este nevoie de un regulament, aici nu vorbim de obligaţii adresate tuturor, vorbim de oameni care doresc să întreţină spaţii verzi în municipiu, de bună voie”, a transmis primarul.

Mihaela Andrei: “Dacă este ilegal, sunt alte foruri care pot decide acest lucru”

Consilierul PNL Mihaela Andrei susţine că membrii Consiliului Local ar trebui să voteze proiectele benefice pentru cetăţeni, nu legalitatea acestora. „Suntem de acord că e un proiect util şi benefic pentru constănţeni. Cred că nu ar trebui să ne subrogăm în atribuţiile pe care le au alţii şi ar trebui să votăm dacă acest proiect este util şi benefic. Dacă este ilegal, sunt alte foruri care pot decide acest lucru”, a declarat Mihaela Andrei.

Primarul va da o dispoziţie prin care proiectul va intra în vigoare

Imediat după ce consilierii locali şi-au exprimat votul, Vergil Chiţac a decis ca, pentru acest proiect, să dea o dispoziţie de primar. „A fost un motiv bun ca partidele politice din Consiliul Local să arate că sprijină iniţiative benefice pentru constănţeni. Vă anunţ că voi face o dispoziţie de primar prin care, de îndată, acest proiect va intra în vigoare. Cei care consideră că proiectul este ilegal, sunt invitaţi să meargă în instanţă”, a ţinut să explice primarul.

Citește și:

Reacția lui CHIȚAC, după ce a proiectul „Adoptă un spațiu verde“ NU a trecut de votul consilierilor

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu exista democratie in mintea unuia. Asa a fost crescut.
1
0
Sa dea, sa dea...asa au mai dat si altii si sunt la zeghe! Sa foe tare don primar...ca altfel nu mai scapam de el!
2
0
Nu doreste nici un constantean sa adopte spatii verzi ! Asta e numai in capul tau ! Pentru ce mai platim impozite ba ???
10
0
Chitace, vezi care sunt prioritatile oamenilor, nu iti mai bate joc de noi! Alt mandat nu mai pupi!
16
0
Iar si-a luat chitaila UE de la usr. Constanta altfel... la fel.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212