REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proiectul privind plafonarea preţului la gaze a fost retras. Teodorovici: ‘Va fi discutat când toţi vom fi pregătiţi’

Proiectul privind plafonarea preţului la gaze a fost retras. Teodorovici: ‘Va fi discutat când toţi vom fi pregătiţi’

Replica API 21 iulie 2018 | 00:03 387

GUVERNUL S-A SUCIT!

GUVERNUL S-A SUCIT!

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, aflat la Constanţa alături de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru a discuta cu factorii de decizie judeţeni despre viitorul spital regional (şi nu numai), nu a scăpat de întrebări incomode, pe alte subiecte decât cele privind investiţiile în sistemul de sănătate.

Astfel, Teodorovici a trebuit să dea explicaţii, deşi se vedea că nu îi convine tema, pe seama proiectului Guvernului privind plafonara preţului la gaze. Amintim că Ministerul Finanţelor a anunţat, miercuri că propune plafonarea la 55 lei/Mwh a preţului gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021, afirmând că o astfel de măsură este necesară pentru „eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet preţul de vânzare a gazelor naturale, iar tendinţa de creştere a fost continuă şi constantă”. A doua zi, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră a reacţionat, susţinând că măsura îi va afecta pe producători şi va creşte dependenţa de sursele externe.

În replică, în cursul zilei de vineri, cu ocazia conferinţei de la Constanţa, Teodorovici a invitat presa să consulte din nou site-ul ministerului! Hotărârea a fost retrasă din discuţie, Teodorovici menţionând că acest subiect va fi discutat atunci când „toţi vom fi pregătiţi”: „Acest subiect nu-l discutăm, l-am scos de pe site şi vom discuta despre un astfel de subiect când toţi vom fi pregătiţi. Când vom înţelege ce înseamnă să ai concurenţă în piaţa reală, să înţelegem de ce ar trebui să facem acest lucru şi multe altele”. „Având cei doi operatori din piaţă, asta nu înseamnă concurenţă şi e de manual acest lucru şi e de manual şi cum se întâmplă lucrurile în piaţă”, a adăugat Eugen Teodorovici.

„Pentru mine, ca stat, interesul este nu de a face cele două companii profit, ci de a lăsa în economie un preţ care sa încurajeze dezvoltarea economică. O astfel de limitare în timp sau pentru o perioadă de timp poate să aibă beneficii pentru consumatorii casnici şi pentru consumatorii industriali. Adică exact în partea noastră de economie. Şi lucrurile pot sa fie foarte bune. Repet, dacă ar fi o concurenţa reală, lucrurile ar sta altfel. Dar poate o să vedeţi şi nişte cifre, cam cât produc, cam cât ar trebui să coste, cum variază, cum cresc preţurile pe rând, unul odată, celălat revine, creşte celălalt preţul după aceea şi se aliniază unul după celălat şi le cresc nejustificat”, a mai explicat Teodorovici.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jmecheritul asta discotecar arunca cite una si daca vede ca ese scandal nu o mai aplica ba da vina pe guvern pe tacsu pe masa ca sa scape dupa ce scapa se baga iar la aier conditionat schimbati-l dracu o data nu vedeti ca habar nare de nimic
0
0
Ce brambureala ,ce neseriosi,ce nesimtiti!O adevarata ciuma rosie!
0
0
Bai papagalule daca nu te apuci de treaba si nu tai capul lui Misa, te lasi de plimbari si inaugurari si nu le arati pisica la straini inclusiv protejand populatia cu limitarea pretului la gaze cred ca trebuie sa te ascunzi in fundul Deltei si sa tai stuf.
1
0
pesedeu nu are doua vorbe la un loc,ce plafonare cu 1 august vine o scumpire a gazelor de 6 la suta,asta cu ocazia darii in exploatare a gazelor din mare,desigur marea indolentei si tradarii pesediste
6
1
plafonarea, o gogoasa pentru creduli.Intr- un stat totaliar, da! Teodorovici ,ori face pe prostul, ori este.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218