REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiectul SEED: 100.000 de euro pentru înființarea unei întreprinderi sociale în Constanța, pentru producția de software

Proiectul SEED: 100.000 de euro pentru înființarea unei întreprinderi sociale în Constanța, pentru producția de software

Replica API 29 decembrie 2020 | 23:13 1890

Nu există domeniu pentru care întreprinderea socială să nu fie o soluție. O dovedește Alexandru Maican, care, la doar 29 de ani, a câștigat o finanțare de 100.000 de euro pentru înființarea unei întreprinderi sociale dedicată producției de programe informatice.

Proiectul de afaceri prezentat de Alexandru a fost declarat câștigător în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED). Nu mai puțin de 71 de planuri de afaceri s-au luptat pentru câștigarea unor finanțări de câte 100.000 de euro pentru înființarea de întreprinderi sociale, în proiectul implementat de un consorțiu format din Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA și destinat locuitorilor județelor din regiunile Sud, Sud-Vest și Sud-Est.

Inspirația lui Alexandru a venit odată cu pandemia ce a forțat lucrul în regim de telemuncă, iar cererea pentru servicii și produse informatice a crescut exponențial.

„Serviciile companiilor trebuie să se mute către mediul online, capitol la care România a rămas un pic în urmă. Astfel am înțeles că există o nevoie și mai mare pentru serviciile IT. Iar finanțarea oferă oportunitatea de a te dezvolta în liniște, într-un ritm constant și bine pus la punct, fiindcă ai posibilitatea de a te concentra în mod explicit asupra produsului pe care dorești să îl creezi,” spune Alexandru.

Interesul pentru întreprinderile sociale a venit însă din familie.

„Am ales întreprinderea socială ca prim pas fiindcă din familie mi-au fost date ca exemplu necesitatea actului caritabil și ajutorul acordat celor în nevoie,” spune Alexandru. „Cu ajutorul unei întreprinderi sociale de inserție pot participa activ și constant la integrarea persoanelor din categoria vulnerabilă în societate, iar odată cu dezvoltarea firmei, cresc desigur și oportunitățile de a ajuta mai multe persoane, lucru pe care mi-l doresc cu desăvârșire” adaugă Alexandru.

În etapa urmatoare a proiectului, Bogdan va beneneficia de mentorat, pentru ca finanțarea obținută să fie folosită eficient în urmatorele 18 luni, în care se va investi pentru asigurarea cadrului tehnic, material și uman necesar funcționării.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la 0758.099.670 sau la adresa office@europroject.org.ro.

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZAREA INTEGRALĂ A ANUNȚULUI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367