REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Proprietarii fostului cinema Arenele Tomis, în atenția consilierilor. Au cerut drept de superficie pentru două terenuri din Piaţa Ovidiu

Proprietarii fostului cinema Arenele Tomis, în atenția consilierilor. Au cerut drept de superficie pentru două terenuri din Piaţa Ovidiu

Replica API 25 septembrie 2019 | 00:00 736

Proprietarii fostului cinematograf Arenele Tomis, situat în Parcul Arheologic, cândva locul de relaxarea al constănțenilor, astăzi un focar de infecție, fac afaceri cu Primăria Constanța. Maria Cristina și George Giuliano Talpeș au achiziționat în urmă cu doi ani două imobile, lipite unul de celălalt, în Piața Ovidiu, situate pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, respectiv bulevardul Tomis nr 2, în imediata apropriere a Muzeului Național de Arheologie și Istorie. La începutului anului, mai exact pe 4 ianuarie, familia Talpeș a solicitat Primăriei Constanța constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor pe care au fost edificate cele două imobile. În acest sens, primarul Decebal Făgădău a inițiat două proiecte de hotărâri, unul vizează constituirea dreptului de superficie pentru terenul de pe Tomis nr 2, iar celălalt vizează constituirea dreptului de superficie pentru terenul de pe Mircea cel Bătrân nr. 2. În următoarea ședință de Consiliu Local, aleșii vor decide dacă aprobă sau nu cele două proiecte de hotărâri.

Pe 4 ianuarie a.c., Cristina Maria Talpeș a solicitat Primăriei Constanța constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros pentru terenul aferent construcției deținută împreună cu George Giuliană Talpeș, în suprafață de 86 mp, situat pe bulevardul Tomis nr. 2., zona Piața Ovidiu, terenul fiind inclus în lista bunurilor ce aparțin domeniului privat al municipăiului ConstanțaP teren este construit un imobil S+P+1E+Pod, în suprafață de 344 mp, construcția datând din 1924 și este propritatea soților Talpeș din iulie 2017. Prin constituirea dreptului de superficie, municipiul Constanța va încasa o chirie de 9,93 lei/mp. De asemenea, familia Talpeș a cerut constituirea dreptului de superficie și pentru terenul situat pe Mircea cel Bătrân nr 1, situat în Piața Ovidiu, în suprafață de 30 mp, ce are ca folosință actuală locuință regim P+1E. Clădirea este lipită de cea situată pe Tomis nr.2. Dreptul de superficie se instituie pe o perioadă de 5 ani. Imobilul a fost construit în 1935 și este proprietatea soților Talpeș din septembrie 2017. Prin constituirea dreptului de superficie, municipiul va încasa o chirie lunar în valoare de 8,31 lei/mp. Primarul Decebal Făgădău a inițiat două proiecte de hotărâri, unul vizează constituirea dreptului de superficie pentru terenul de pe Tomis nr 2, iar celălalt vizează constituirea dreptului de superficie pentru terenul de pe Mircea cel Bătrân nr. 2. În următoarea ședință de Consiliu Local, aleșii vor decide dacă aprobă sau nu cele două proiecte de hotărâri.

De precizat faptul că Giuliano Talpeș a ajuns în atenția consilierilor locali și anul trecut când, pe ordinea de zi a unei şedinţei s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre privind supraimpozitarea cu 500 % proprietarilor unor clădiri lăsate în paragină. Un astfel de imobil apațâine familiei Talpeș, și este situat pe Mihai Viteazu, lângă Tomis Mall. Revoltat că a fost supraimpozitat, George Giuliano Talpeş a luat cuvântul în acea ședință, precizând că a depus toate actele necesare pentru a renova clădirea, însă municipalitatea nu a emis în timp util documentele. Având în vedere aceste elemente, Talpeş a solicitat ca proiectul ce viza clădirea sa să fi retras de pe ordinea de zi. Numai că, aleșii locali nu au luat act de solicitarea lui.

Trebuie precizat faptul că familia Talpeș este și proprietara fostelor Arene Tomis, aflate în cel mai mare parc din Constanţa. Arene ce astăzi au devenit acum un focar de infecţie, un loc în care oamenii străzii îşi găsesc adăpost. A fost mai întâi grădină de vară, cinematograf în aer liber, iar după anul 2000 a devenit patinoar. Imobilul aflat în proprietatea familiei Talpeș, după ce Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor l-a scos la mezat, a ajuns astăzi o ruină și pare că nu dă semne să revină la ceea ce a fost odată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic sa le dea totul gratis...la cat jaf a facut Mazare si Fagadau ,ce mai conteaza.Ce a fost odata Constanta si ce oras infect a ajuns......
1
0
Ce nume pontos neica
0
0
cum ajungi proprietar IN PARC ?
7
1
nu.i cam mult 8 lei pe mp inburicul tirgului?spaga citefagabou,ca sa nu ia primaria nimic?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272