REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PROPUNERE: Anularea BACALAUREATULUI 2020

PROPUNERE: Anularea BACALAUREATULUI 2020

Replica API 26 aprilie 2020 | 23:49 2720

Problema școlilor devine din în ce mai presantă. Măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 au stopat cursurile școlare o perioadă îndelungată de timp ceea ce pune deja în pericol examenele naționale. Cel mai important examen este cel de Bacalaureat fără de care elevii nu se pot mai apoi înscrie la facultăți sau alte forme de școlarizare interne sau internaționale.

Dr.Adina Alberts propune să nu inventăm apa caldă ci să luam ca exemplu ceea ce deja au decis țări din Uniunea Europeană. Ea dă exemplul Franței și al Olandei acolo unde s-a decis ca examenul de BACALAUREAT din 2020 să fie anulat. Elevii ar urma să primească Diploma de BAC în funție de media notelor obținute de ei până la începutul Stării de Urgență – în acest fel ar fi împăcat și sistemul de învățământ prin șansa elevilor să avanseze spre formele superioare de școlarizare și nu ar pune în pericol sănătatea elevilor și a profesorilor:

”Franța și Olanda, modele de urmat în Educație.

BACALAUREATUL 2020 TREBUIE ANULAT!

Lipsa unei decizii privind examenul de Bacalaureat ține în tensiune mii de tineri români. Dar, totul este foarte simplu. Trebuie să urmăm modelul olandez și cel francez: ANULARE!

Ministrul olandez al Educaţiei, Arie Slob, a declarat că diploma de "final de studii" se va acorda în funcție de media notelor obținute de elevi până la începutul stării de urgență. La fel și omologul său francez, care a decis aceeași măsură pentru cei 730.000 de elevi care ar fi trebuit să susțină examenul clasic de Bacalaureat în acest an.

„Este soluţia cea mai simplă, cea mai sigură şi cea mai dreaptă", a precizat ministrul francez Jean-Michel Blanquer. Tinerii trebuie să primească șanse egale de a-și continua studiile fără pauză, și să avanseze către învățământul superior, fără a pune în pericol sănătatea lor sau pe a celor din jurul lor.

Stimați oficiali români, vă asumați dvs eventualele victime COVID 19 în rândul tinerilor noștri, în cazul în care dvs decideți să procedați altfel?" conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu Adino in tarile alea despre care vorbesti in decursul unui an de scoala sunt zile cand copiii dau cate un test care vine la scoala de la minister iar dupa test si copiii din clasa a doua se uita pe rezolvarile corecte afisate pe coputer si asa stiu ce au facut si ce nota au luat si tot asa dupa rezultatele elevilor se stie si care scoli sunt mai bune in tara,nu corecteaza profesori sau invatatori lucrarile copiilor,daca si in Romania este tot asa atunci ai dreptate cand compari tara noastra cu celelalte.
2
1
cu shpaga pt bac puteti lua un doctorat
2
0
profesorii cum justifica salariile marite?
2
1
E o ocazie sa iei Bacu fara sa mai inveti ceva deci. Cei care ar da bacul anul asta pentru ca in anii trecuti nu l-au luat ce fac? Nu e o solutie sa dai diplome asa. Trebuie dat un examen.
6
1
optez pentru o solutie rationala, adaptata acestei perioade. Si pentru cei care nu stiu, d na doctor este sotia lui Viorel Catarama
0
0
Primul handicaoat al tarii i esti tu
2
3
Meditatiile erau baza !Mai nou platesti si meditatiile on line !Sunt prea putini profesori carora le place sa predea pe intelesul tuturor .La vara baietii vor veni opariti la oua ca nu este etic sa mearga in pantaloni scurti .Dam bani noi parinti pe aere conditionate dar ce te faci cu platile la curent ca primaria nu va aloca bani pentru asa ceva !Si iaca solutii zero .
1
0
oricum cunostiintele s-au sedimentat in cei 3 ani si 6 luni de studio. iar martie-mai nu atarna prea greu.
4
1
Yuhuhu......
6
2
Si in Germania s-a procedat la fel au luat Bac-ul cei cu note de trecere
2
10
Ce va place sa urmati exemplele altor tari. Ca oaia! Sau daea? Acum dacavFranta isi da pantaloni jos si se masturbeaza, urmam si noi exemplu? Chiar nu va duce mintea si pe voi la o solutie? Stati pe salarii uriase, chiar pe pandemie, si urmati exemple. Nu conteaza ca sunt bune sau rele. Ca oaia. E greu sa amenajezi sali de examinare? Vad ca pentru cules sparanghel s-au gasit solutii. Bah, nu va mai vrem!
15
4
Ba, cretinule, ce legatura au doamna ce propune asta si, mai ales, ministrii francez si olandez ai Educatiei din tarile lor cu PSD-ul. Tu iti dai seama ce enormitati debiteaza ultimul neuron ce agonizeaza in creierul tau de musca?! Doar aversiunea ta viscerala fata de PSD iti dicteaza o asemenea prostie. Intr-un cuvant, esti un prost. Dar ca sa-ti dai seama de asta trebuie sa-ti mearga ...mintea. Intelegi paradoxul? Pe de alta parte, ideea unui asemenea bac ramane o ineptie...
5
9
Numai PSD poate propune asa ceva. Veniti toti cei care nu a-ti luat bacul pana acum si inscrieti-va, ca e pomana electorala. Comunismul sa traiasca. Tara de handicapati.
14
7
Este total absurd - asa cum se desfasoara in prezent, cu copiatul extins si corectare favorizata, bacul il trec 50-60% dintre elevii de a 12a. Sunt judete in care trec doar 35% -vezi Ilfov anul trecut. Sa spui acum ca toti care au media peste 6 au trecut insemna o aberatie - vor trece toti, ca sa nu vorbim de discriminarea elevilor din anii anteriori si viitori. Una e sa obtii nota 6 la clasa, la proful care e cunoaste, subiecte usoare - alta e scris, subiecte de sinteze, anonim la corectare.
15
0
Cum sa piarda copii anul cei care sau pregatit il ia care nu la anul
9
2
Sistemul nostru de invatamant nu este la fel de bun ca cel din Olanda si Franta. Elevii de acolo or fi bine pregatiti pana la ora asta. Ai nostrii sunt praf. Cum sa le dai Bacalaiteatul la toti prostii? Sau la toate incompetentele gen Gorghiu Dancila Turcan. Se vor inscrie apoi la Management si vor vrea sefi sefe. Si alti copii destepti sa le fie sclavi in multinationale sau guvern. Este incredibil cum gandesc nulitatile din Ro ajunse la putere. Puneti va loazele la invatat sau la sapat santuri cu ele. Vrem meritocratie in Romania. Nu mai vrem prosti la conducere. Sa dea examen greu de Bac.
19
0
Pare o solutie rezonabila!
1
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272